Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Κοινή ανακοίνωση ΕΚΒΣΔ & Συλλόγου Γυναικών Κω (Μέλος ΟΓΕ) για την 8η Μάρτη

“Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας”

Το Εργατικό κέντρο Β. Συγκ/τος Δωδ/σου και ο Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ), σε καλεί να στηρίξεις αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη και να είσαι μαζί τους έξω από το νοσοκομείο της Κω, τη Δευτέρα στις 17:30 (από την πλευρά της Ιπποκράτους).

Γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχε, μικροεπαγγελματία, αγρότισσα,

111 χρόνια μετά την, αναγνώριση της ως τέτοια αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι με οργάνωση και μαχητικά να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στη βία σε βάρος μας, να δώσουμε τη μάχη της προστασίας της υγείας μας και των συναδέλφων μας. Να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας.

Δε μας ταιριάζει ούτε η μοιρολατρία ούτε ο φόβος.

Δε γίνεται να ζούμε σε τεντωμένο σχοινί και στην ανασφάλεια. Η Κως φημίζεται για τα πολυτελή ξενοδοχεία με τις χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες στις βαριές -κυρίως- δουλειές.

Όμως η Κως του Ιπποκράτη εδώ και ένα χρόνο από την εκδήλωση της πανδημίας δεν έχει με ευθύνη της κυβέρνησης πνευμονολόγο! Χώρια τις άλλες ελλείψεις και κενά. Είναι απαράδεκτο. Είναι επικίνδυνο.

Ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας το νοσοκομείο στηρίζεται στην εντατική εργασία των υγειονομικών. Οι γυναίκες υγειονομικοί επιβαρυμένες με χίλιες δύο υποχρεώσεις που ο ‘σύγχρονος’ κόσμος διαρκώς τις φορτώνει οφείλουν να φέρουν βόλτα τα καθήκοντα τους σε ένα τόσο ευαίσθητο αλλά χρόνια υποστελεχωμένο τομέα .

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κλίνει σε όλους τους τόνους την ατομική ευθύνη μαζί με την καταστολή. Κλείνει όμως ερμητικά τα αυτιά της στα αιτήματα για θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η εργοδοσία σε μόνιμη αναστολή των υποχρεώσεων τους, ενώ οι εργαζόμενοι να τρέμει το φυλλοκάρδι τους πώς θα βγει το μεροκάματο, αν θα έχουν μεροκάματο και πόσο θα είναι!

Η κανονικότητα που θέλουν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και εργοδοσία να δεχτούμε χωρίς πολλά-πολλά ,παρά τα αντιδραστικά μέτρα που παίρνουν με εμάς κλεισμένους σπίτι, είναι 10ωρα απλήρωτα, μισθούς, επιδόματα, ανεργία στα ύψη, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη σύγχρονη και δωρεάν, με τη γυναίκα να φορτώνεται όλο και περισσότερα βάρη φροντίδας ηλικιωμένων και παιδιών.

Μέχρι εδώ!

Δε θα επιτρέψουμε να βάλουν τα δικαιώματα μας σε καραντίνα!

Μας θέλουν απομονωμένες ,να μη συμμετέχουμε στις εργατικές διεκδικήσεις, θέλουν να βάλουν φίμωτρο στα σωματεία να είναι άνευρα και ψυχρά γραφεία και όχι σωματεία μαζικά ,ταξικά οργανωτές της μάχης να αξιώνουν τη σύγχρονη ζωή.

Τους προειδοποιούμε !

Αναγνωρίζονται πια οι εχθροί μας. Τους έχουμε βάλει απέναντι .Δε θα σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε τον ρόλο και τις πολιτικές τους όσο και αν θέλουν να εμφανιστούν πότε ως Σκύλλα και πότε ως Χάρυβδη .

Όσα μέτρα και να πάρουν δε θα καταστείλουμε τους αγώνες μας.

Δε θα σταματήσουμε να δίνουμε τη μάχη προστασίας της ζωής μας.

Δεν κάνουμε πίσω από αυτό.

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ) με αγωνιζόμενες γυναίκες, θα βρεθούν τη Δευτέρα 8 Μάρτη στις 17:30 ,με όλα τα μέτρα προστασίας, έξω από το Νοσοκομείο «Ιπποκράτης» .