Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

ΕΚΒΣΔ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της Παλαιστίνης. Εδώ και χρόνια το Ισραήλ με την στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. σφαγιάζει το παλαιστινιακό λαό και κλέβει τη γη τους. 

2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, εδώ και δεκαετίες, ζουν τον απαράδεκτο και απάνθρωπο αποκλεισμό τους από το ισραηλινό κράτος, με ηλεκτρικό ρεύμα 4 ή 5 ώρες τη μέρα, με ακάθαρτο τρεχούμενο νερό 3 ώρες τη μέρα, με τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά.

Από την αρχή του χρόνου και πριν από τη νέα ανάφλεξη, πάνω από 220 Παλαιστίνιοι βρήκαν το θάνατο από ισραηλινά πυρά, ανάμεσά τους δεκάδες έφηβοι και παιδιά, με δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Όλοι αυτοί που σήμερα πέφτουν από τα σύννεφα με την τραγική αυτή εξέλιξη και με τις ανακοινώσεις τους εξισώνουν το θύμα με το θύτη, κυβέρνηση ΝΔ, αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιές οργανώσεις, επιβεβαιώνουν την στήριξη τους στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Η αποστολή της φρεγάτας “ΨΑΡΑ” στην φλεγόμενη περιοχή, αποδεικνύει την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας.

Ενώ το 2015 πάρθηκε ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, δεν εφαρμόσθηκε ποτέ.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα για τη λευτεριά της Παλαιστίνης. 

Απαιτούμε:

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τώρα να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ισραήλ στη Γάζα.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
  • Δημιουργία ενιαίου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967 με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Άμεση εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής, από το 2015, για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.