Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Ανακοίνωση ΕΚΒΣΔ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καταδικάζει την  απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Ο πόλεμος που μαίνεται, προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ- ΕΕ- Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο, για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Η πολεμική σύγκρουση είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής με άλλα μέσα, πολιτικής που φανερώνει σε όλη την έκταση τους οξύτατους ανταγωνισμούς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στον έλεγχο των πρώτων υλών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς, τα μερίδια των αγορών, ποια κράτη  για λογαριασμό των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται σε κάθε χώρα. 

Η Ελλάδα είναι χωμένη μέχρι το λαιμό, καθώς τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους με την εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης που έχει μετατραπεί σε κόμβο μεταφοράς και προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη, βάζοντας στο στόχαστρο και τον λαό μας. Ακόμα περισσότερο η κίνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, εμπλέκει την χώρα μας σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και γίνεται στόχος άλλων δυνάμεων.

Όλοι αυτοί που τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για την Ουκρανία, που εμφανίζονται ως υπερασπιστές της ειρήνης, που εμφανίζονται ως φιλεύσπλαχνοι εργοδότες στους Ουκρανούς πρόσφυγες προσφέροντας θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία- γαλέρες, κρύβουν τις αιτίες των πολεμικών συγκρούσεων που δεν είναι άλλες, από το ποιος θα έχει στα χέρια του τον πλούτο όπου γης. Γιουγκοσλαβία, Συρία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ιράκ, Παλαιστίνη, Υεμένη και άλλου να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί.

Οι εργαζόμενοι μπροστά στο ψευτοδίλημμα ΝΑΤΟ/ ΗΠΑ/ΕΕ ή Ρωσία η μόνη απάντηση είναι όχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, όχι στη σφαγή των λαών, άμεση αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και να κλείσουν οι βάσεις. Για να μη ματώνει ο λαός και να μην ξοδεύονται εδώ δισ. για τον πόλεμο και ο λαός να πεινά και να είναι στην ενεργειακή φτώχεια.

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. εκφράζει την συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Απαιτούμε:

  • Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ 
  • Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. 
  • Κανένας Έλληνας φαντάρος, καμία στρατιωτική αποστολή έξω από τα σύνορα της χώρας 
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα. 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΝΣΕΙΣ ΝΑΤΟ – ΕΕ