Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ για τις σημερινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου στηρίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών.

Ένας χρόνος μετά την εκδήλωση της πανδημίας τα νοσοκομεία της περιοχής παραμένουν στο «κόκκινο» και στηρίζονται αποκλειστικά από τον ιδρώτα και την προσπάθεια των υγειονομικών.

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί στα αιτήματα υγειονομικών και εργαζομένων για θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επικαλούμενη συνεχώς την ατομική ευθύνη θέλοντας να κρύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για τις τραγικές καταστάσεις που περνάμε .

Τα νοσοκομεία σε Κω-Κάλυμνο- Λέρο όσο και το Κ.Υ σε Πάτμο-Λειψούς και αλλού έχουν φτάσει προ πολλού στα όρια τους. Οι προσλήψεις που ισχυρίζεται η κυβέρνηση δεν είναι μόνιμου χαρακτήρα και δεν καλύπτουν τα τεράστια-χρόνια κενά ακόμα και σε ειδικότητες πρώτης γραμμής όπως πνευμονολόγος-παιδίατρος κ.α. Ο δε τεχνολογικός εξοπλισμός είναι ανεπαρκέστατος και οι προμήθειες με το σταγονόμετρο.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με προχειρότητα και ανευθυνότητα, ενισχύοντας τον φόβο και την ανασφάλεια στους κατοίκους .Είναι απαράδεκτο κάτοικοι της περιοχής να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά ,αφού χρειάζεται να ταξιδέψουν σε άλλα νησιά για να εμβολιαστούν.. Εκεί φτάνει η κυβερνητική αναλγησία.

Με τον κίνδυνο της εξάπλωσης κρουσμάτων η επιβολή αυστηρότερων μέτρων χωρίς αυτά να συνοδεύονται με μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για κορονοϊό σε όλο τον πληθυσμό, διενέργεια ελέγχων σε χώρους δουλειάς, επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, κάλυψη όλων των τεχνολογικών κενών και αξιοποίηση όλων των δομών υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια π.χ πολυιατρεία ΙΚΑ Κω, εξασφάλιση του εισοδήματος για εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες που αναστέλλουν τις δραστηριότητες τους, τα προβλήματα διογκώνονται και το νοσοκομεία με τους υγειονομικούς θα καταρρεύσουν.

«Ως εδώ με τον κυβερνητικό εμπαιγμό.

Τώρα μέτρα για την υγεία του λαού. Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή.

Δωρεάν Υγεία για κάθε ασθενή»

Η Διοίκηση
23/02/21