Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω

Ανακοίνωση & Πρόγραμμα εκλογών Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Εργαζόμενη, εργαζόμενε στα ξενοδοχεία και επισιτισμό

Κυβέρνηση, ξενοδόχοι, Δήμος, περιφέρεια μας ζάλισαν τα αυτιά για το τουριστικό θαύμα. 

Το 2022 αναμένεται να αποτελέσει νέο έτος – ρεκόρ για τα κέρδη των επιχειρήσεων στον κλάδο του Τουρισμού. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν τα 20 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας σημαντικά το αντίστοιχο μέγεθος του 2019 (18,2 δισ. ευρώ). 

Την ίδια στιγμή, οι μισθοί είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα που κατρακύλησαν πριν μια δεκαετία, τα δικαιώματα των εργαζομένων συντρίβονται και οι όροι δουλειάς χειροτερεύουν, κάτω από το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, την επίθεση της εργοδοσίας, αλλά και τη… χείρα βοηθείας που τους προσφέρουν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές που έχουν την πλειοψηφία στη διοίκηση της Ομοσπονδίας. 

Ο πενιχρός μισθός, που παίρνουμε σε σχέση με τα τεράστια κέρδη που βγάζουν οι ξενοδόχοι από τη δουλειά μας, εξανεμίζεται  από το τεράστιο κύμα ακρίβειας στα καύσιμα, τα είδη διατροφής κτλ. 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε 

Δεν προσαρμοζόμαστε! Αγωνιζόμαστε!

Υπερασπιζόμαστε την ζωή μας, το εισόδημα  και τα δικαιώματά μας, κόντρα στην επίθεση που καθημερινά δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. 

Υπάρχει λύση σε όλα αυτά που ζούμε. Υπάρχει διέξοδο.

Αν  κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε εργαζόμενους που πάλεψαν και τα κατάφεραν. Οικοδόμοι, efood, Λάρκο, cosco αλλά και σε όσους λένε ότι στον κλάδο μας δεν γίνονται, ας δουν την Σαντορίνη, που υπέγραψε 20% αύξηση μισθών, και άλλα θεσμικά με καλύτερους όρους.

Μπροστά μας έχουμε σπουδαίες μάχες, μπορούμε να τις δώσουμε με καλύτερους όρους.

Εκλογές του σωματείου, απεργία στις 9 Νοέμβρη, που θα πρέπει αν και θα βρισκόμαστε στην ανεργία οι περισσότεροι από εμάς, να δώσουμε μαζικό παρών στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.

Να δώσουμε και την δική μας απάντηση ότι δεν θα συμβιβαστούμε με την χαμοζωή, με τα σπίτια μας να μένουν παγωμένα, να σκεφτόμαστε αν θα πάμε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, αν θα πάρουμε το αμάξι.

Πάρε μέρος στις εκλογές του Σωματείου σου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 14/10/22
ΑΠΌ 13:00 ΈΩΣ 16:30 ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ ΚΥΠΡΙΏΤΗΣ PANORAMA
ΑΠΌ 17:00 ΈΩΣ 21:30 ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΉ 16/10/22
ΑΠΌ 11:00 ΈΩΣ 19:00 ΠΑΛΑΙΌ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΚΑΡΔΆΜΑΙΝΑΣ
ΤΡΊΤΗ 18/10/22
ΑΠΌ 10:30 ΈΩΣ 13:30 ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ MICHELANGELO RESORT & SPA
ΑΠΌ 14:00 ΈΩΣ 19:00 ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ
ΠΈΜΠΤΗ 20/10/22
ΑΠΌ 11:00 ΈΩΣ 16:30 ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ LABRANDA MARINE AQUAPARK RESORT
ΑΠΌ 17:30 ΈΩΣ 20:00 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΚΕΦΆΛΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΉ 23/10/22
ΑΠΌ 13:00 ΈΩΣ 21:00 ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ

Δυνάμωσε τον αγώνα για: 

  • Υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με γενναίες αυξήσεις και κατοχύρωση σταθερού ημερήσιου χρόνου απασχόλησης.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη  και όλων των αντεργατικών νόμων και των ελαστικών  μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του εφάπαξ και των Βαρέων και Ανθυγιεινών. 
  • Επέκταση και αύξηση του επιδόματος ανεργίας μέχρι την Επαναπρόσληψη την επόμενη σεζόν.  

Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίσουν με ταυτότητα ή βιβλιάριο ασθενείας.