Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέρου

Ανακοίνωση Σωματείου Ιδ/κων Υπ/λων Λέρου για ΚΘΛ

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λέρου στηρίζει τίς προσπάθειες  των εργαζομένων στο κρατικό θεραπευτήριο Λέρου που παλεύουν για να διεξαχθεί γενική συνέλευση για να συζητήσουν  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να αποφασίσουν τον τρόπο που θα γίνουν οι εκλογές τους σωματείου τούς, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του σωματείου τους.

Καταδικάζει τίς προσπάθειες της Διοίκησης της Ένωσης υπαλλήλων Κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου, που θέλει να πραγματοποιήσει τίς εκλογές αγνοώντας τα αιτήματα των εργαζομένων και εδώ και εβδομάδες μεθοδεύει παράτυπα αυτή τη διαδικασία.

Η ζωντανή λειτουργία των σωματείων με τη  συμμετοχή των εργαζομένων δεν μπορεί να εμποδίζεται από οποιαδήποτε διοίκηση. Ειδικά από μία Διοίκηση πού θέλει το σωματείο παθητικό αποδεκτή όλων των αντιδραστικών αλλαγών που προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια από όλες τίς κυβερνήσεις και αφορούσαν άμεσα το τσάκισμα των δικαιωμάτων  και των εργαζομένων στο ΚΘΛ (Ανεπαρκή μέτρα προστασίας στην Πανδημία, Νομοσχέδιο Χατζηδάκη, Ακρίβεια , πόλεμος στην Ουκρανία κτλ).

Καλούμε όλους τούς εργαζόμενους και εργαζόμενες , να στηρίξουν τις προσπάθειες των συναδέλφων και να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο τής Ένωσης υπαλλήλων Κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου την Πέμπτη 14/04/2022 στις 11:00 π.μ. την ώρα που θα επιδοθούν, στην παράτυπα εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή που έχει τη σφραγίδα του σωματείου, οι υπογραφές των εργαζομένων που διεκδικούν τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης.

Απαιτούμε:

  • Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων του ΚθΛ πού αφορούν  τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης για  προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών του σωματείου τους.

Το Δ.Σ του σωματείου

13/04/2022