Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω

Ανακοίνωση Σωματείου Ξεν/λων Κω για την Πρωτομαγιά

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ- ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ- ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10:30

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται  να φέρει στην βουλή νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο. Για εμάς τους εργαζόμενους είναι αιτία πολέμου. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, αύριο θα νομοθετήσει και την δουλειά ήλιο με ήλιο. Οι εκατοντάδες αγωνιστές του Σικάγο, της Θεσσαλονίκης, οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές  της Καισαριανής, έδωσαν την ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο. 

Η  κυβέρνηση θέλει να γυρίσει πίσω το ρολόι της ιστορίας καταργώντας το 8ωρο και προκλητικά ονομάζει την 10ωρη απλήρωτη απασχόληση «πρόοδο». Τώρα ήρθε η δική μας σειρά να βγούμε στους δρόμους και  να βροντοφωνάξουμε ως εδώ!!

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο! Κάτω τα χέρια από τους μισθούς και τα δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και την απεργία!

Τα σωματεία είναι η φωνή των εργαζομένων και η απεργία ο μοχλός πίεσης των εργαζομένων προς την εργοδοσία για καλύτερες συνθήκες δουλειάς. 

Κατακτήσεις και δικαιώματα που κατακτήσαμε σαν εργαζόμενοι κάτω από δύσκολες, σκληρές και αιματοβαμμένες μάχες μέσα στο διάβα του χρόνου. Δεν τα χαρίζουμε!

Εμείς οι εργαζόμενοι στον  τουρισμό, είδαμε τους μισθούς μας να κατρακυλούν στον πάτο, είδαμε 10ωρη και 12ωρη εργασία με την απειλή της απόλυσης κι απλήρωτη για το καλό μας…, είδαμε συναδέλφους να πέφτουν λιπόθυμοι από την εξάντληση και την εντατικοποίηση.

Είδαμε το «θαύμα» του τουρισμού να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, με θύματα εμάς τους εργαζόμενους.

Είδαμε πρωτόκολλα λάστιχο, ραμμένα και κομμένα με εντολή της εργοδοσίας για να εξασφαλίσουν ότι και μέσα στην πανδημία θα συνεχίσουν να κερδίζουν. Χωρίς να υπολογίζουν τις ζωές  και την υγεία μας.

Όχι άλλα θύματα για τα κέρδη τους! Κανένας συμβιβασμός! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας. Η ζωή προχωράει  μπροστά και οφείλουμε να την ακολουθήσουμε.

Γυρνάμε την πλάτη μας στις πλειοψηφίες της ηγεσίας σε Ομοσπονδία Τουρισμού και ΓΣΕΕ, που συμφωνούν στο ξεχαρβάλωμα των δικαιωμάτων μας. Που θέλουν την 1Μάη να την μετατρέψουν σε μουσείο, να την αποδεσμεύσουν από τους αγώνες, να την κάνουν μέρα λουλουδιών κι όχι αγώνων, να την κάνουν αργία κι όχι απεργία. 

1η Μάη  μέρα τιμής και μνήμης στους νεκρούς της τάξης μας. Μέρα που αποτελεί φάρος για όλους τους εργαζόμενους και αποδεικνύει ότι με οργάνωση και συλλογική δράση, με αγώνες απέναντι στους δυνάστες μας, με αιτήματα που απαντούν στο σήμερα, μπορούμε να τα καταφέρουμε. 

Το Σωματείο Ξεν/λων & Σερ/ρων Κω, καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν αγωνιστικό μαζικό παρών, στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη 6 Μάη πλ. Ελευθερίας 10:30.

Δεν το βάζουμε κάτω, συλλογικά και οργανωμένα προχωράμε για να τα καταφέρουμε!

30/04/21
Η Διοίκηση