Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Ανακοίνωση στήριξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όχι στις απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ

Η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη, φέρνει στην Βουλή τον νέο αναπτυξιακό νόμο που ταΐζει με δις ευρώ τους ομίλους και ανακοινώνει την απόλυση των εργαζομένων στην Λάρκο, γιατί οι επενδυτές για να «επενδύσουν» πρέπει πρώτα να έχουν ξεμπερδέψει με τα εργατικά βάρη.

Αυτό δεν κάνουν και οι μεγαλοεπενδυτές-μεγαλοεργοδότες στον τουρισμό (βλέπε περίπτωση ομίλου Κυπριώτη, Χίλτον) με τις ευλογίες και νομοθετήματα της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα χώρα προσέλκυσης επενδύσεων;

Ο μεγαλειώδης αγώνας των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων των εργαζομένων της χώρας.

Ο αγώνας τους δεν αφορά μόνο την δική τους ζωή και δικαιώματα τους. Αφορά την ζωή και δικαιώματα όλων των εργαζομένων της χώρας. Παλεύουν για την διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της, γιατί η ΛΑΡΚΟ θα μπορούσε να μείνει ανοιχτή. Για να εξυπηρετεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας τις ανάγκες του λαού.

Καμία εμπιστοσύνη, καμία αναμονή. Κυβερνήσεις και επιχειρήσεις όταν μιλούν για ανάπτυξη και επενδύσεις, εννοούν απολύσεις και ανακύκλωση της ανεργίας σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και σε δουλειές με απλήρωτες υπερωρίες και σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς.

Και όπως φαίνεται τα εργοστάσια, τα ξενοδοχεία ή άλλες επιχειρήσεις δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων, αλλά οι κυβερνήσεις και τα αρπαχτικά που ξεζουμίζουν τον ιδρώτα και τον κόπο του λαού. 

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που περίτρανα λένε ότι θα βγουν νικητές και δεν υποκύπτουν στις ψεύτικες ελπίδες για επαναπροσλήψεις. 

Καλούμε τα σωματεία της περιοχής να εκφράσουν άμεσα την αλληλεγγύη τους.

Να βγουν ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα τους για το δικαίωμά τους στη δουλειά, για το δικαίωμά τους στη ζωή.

Μόνο ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους θα βάλει εμπόδια στα σχέδια τους.

Στον δρόμο του αγώνα βρίσκονται οι λύσεις!

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης!