Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Ανακοίνωση στήριξης του αγώνα των εκπαιδευτικών

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα απέναντι στις μεθοδεύσεις να χάσει το σχολείο το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του.

Οι νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν βοηθούν στην «αναβάθμιση» της σχολικής κοινότητας και λειτουργίας της σχολικής μονάδας, αλλά βάζουν «ταφόπλακα» στο σχολείο ως εκπαιδευτικό κέντρο. Μόνο αυτό άλλωστε μπορεί να σημαίνει η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης με ταυτόχρονη ενοικίαση χώρων του σχολείου για εξωσχολικές δραστηριότητες, το κυνήγι χορηγών από διευθυντές και συλλόγους εκπαιδευτικών, αλλά και τα εργαστήρια δεξιοτήτων ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας κ.α.

Και ενώ 40 χιλιάδες νέοι μένουν εκτός πανεπιστημίων, ενώ στην Κω 2 γυμνάσια με 600 μαθητές συστεγάζονται, ενώ σε όλα τα σχολεία του Βορείου Συγκροτήματος τα κοντέινερ είναι ο κανόνας για τους μαθητές από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι τα λύκεια, ενώ οι προσλήψεις εκπαιδευτικών δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες, η κυβέρνηση με αποφάσεις δικαστηρίων απειλεί δασκάλους και καθηγητές να «αξιολογήσουν» τις σχολικές μονάδες και την λειτουργία τους.

Μόνο που οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι γονείς και οι μαθητές έχουν αξιολογήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και την έχει βρει «μετεξεταστέα»!

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου στέκεται αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και καλεί όλους τους εργαζόμενους του νησιού να κάνουν και δική τους υπόθεση τον αγώνα για πραγματικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Για να μην εφαρμοστούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που κατηγοριοποιούν τους μαθητές, να ενισχυθεί άμεσα η κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία μας, να ανεγερθούν νέα σχολικά κτίρια με βάση τις αυξημένες ανάγκες σε κάθε χωριό και στην πόλη του νησιού, να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων, να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά που βάζει στο γύψο σωματεία και εργαζομένους.

11/10/21
Η Διοίκηση