Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Aνοιχτή εκδήλωση – συνέντευξη τύπου ΕΚΒΣΔ // Πλ. Ανταγόρα – 19:30 – 14/6/2022

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. σε διευρυμένη συνεδρίαση με σωματεία της δύναμής του, αποφάσισε την συμμετοχή του στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ 18-19 Ιούνη στον Πειραιά στο  Κλειστό Γήπεδο Δραπετσώνας «Αριστείδης Παπαμιχαήλ».

Μια  σημαντική και αναγκαία σύσκεψη μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων της χώρας μας, από την μεγάλη εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις τους.

Στόχος της σύσκεψης να ανοίξει πλατιά η συζήτηση στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στην χώρα μας. 

Να δοθεί αγωνιστική απάντηση απέναντι στην ακρίβεια, στην φτώχεια στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς με τις συνθήκες να  έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της βαρβαρότητας.

Σε όλους τους κλάδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι  με ατελείωτα ωράρια, μισθούς πείνας, έλλειψη προσωπικού και μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας δλδ λιγότεροι εργαζόμενοι να βγάζουν περισσότερη δουλειά.

Οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις υπηρετούν  την πάγια εντολή των μεγάλων ομίλων για  φθηνότερο και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Αυτό ζούμε σήμερα! Την μεγαλύτερη υπερ-εκμετάλλευση των εργαζομένων από την μεγάλη εργοδοσία και το κράτος τους.

Σήμερα η επίθεση εντείνεται σε όλους τους τομείς της ζωής των εργαζομένων, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν,  με την κυβέρνηση να ακολουθεί πιστά  το δέσιμο χειροπόδαρα του λαού μας στο αμερικανονατοϊκό άρμα, μας μπλέκουν σε επικίνδυνες εξελίξεις.

Για να εξασφαλιστεί η «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της Ελλάδας, δλδ το πώς οι μεγάλοι όμιλοι θα  βγουν κερδισμένοι και θα αυξήσουν το μερίδιο τους στην πίτα για το ποιος θα έχει τον έλεγχο της ενέργειας και τους  δρόμους μεταφορά της, το κουβάρι των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές περιπλέκεται φέρνοντας νέα δεινά για τους λαούς.

Η ακρίβεια στην ενέργεια, στην βενζίνη, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με την έναρξη του πολέμου  έχει μετατραπεί σε  τέρας και κατατρώει το εισόδημα των εργαζομένων. Τα μέτρα ψίχουλα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η παραδοχή της κυβέρνησης ότι το πορτοφόλι μας θα αδειάζει χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων των σωματείων για μέτρα που θα ανακουφίσουν την καθημερινότητά μας.

Σε αυτές τις συνθήκες με τα σημάδια να δείχνουν ότι βρίσκεται στα σκαριά μια νέα καπιταλιστική κρίση, οι εργαζόμενοι, τα σωματεία θα πρέπει να περάσουν στην αντεπίθεση. Να μην αποδεχτούν τα καλέσματα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για κοινωνικούς διαλόγους, για συμβιβασμό και μοιρολατρία στην λογική του μικρότερου κακού, που θα οδηγήσουν για άλλη μια φορά σε πετσόκομμα δικαιωμάτων.

Να μην αποδεχτούν τα σωματεία να μετατραπούν σε ηλεκτρονικές λέσχες που οι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως και με ένα like θα αντικαταστήσουν την συμμετοχή τους σε αυτά, ή να γίνουν τα σωματεία  ουρές κυβερνητικών εναλλαγών και την ανάθεση των αγώνων σε αυριανούς κυβερνητικούς Μεσσίες.

Σήμερα υπάρχει θετική εμπειρία από σωματεία και εργαζόμενους που βγήκαν μπροστά και κέρδισαν! COSCO, EFOOD, ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ και πολλοί άλλοι σε χώρους δουλειάς, πάλεψαν οργανωμένα και συλλογικά  για το δίκιο τους και τα κατάφεραν.

Το ΕΚΒΣΔ, τις επόμενες μέρες θα εξορμήσει σε χώρους δουλειάς, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΔΗΜΟ,ΔΟΠΑΒΣ, ΕΦΚΑ ΚΩ κ.α. για να καλέσει τους εργαζομένους να πάρουν την υπόθεσή της ζωής τους στα χέρια τους.

Την Τρίτη 14 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση – συνέντευξη τύπου στην Πλ. Ανταγόρα στις 19:30, για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς στο νησί μας, την απάντηση που θα πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι και την σημασία της συμμετοχής στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ.

Καλούμε να παραβρεθούν στην εκδήλωση σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι  και να συζητήσουμε και στην περιοχή μας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι για να παλέψουν  την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η Ελπίδα! Όπλο μας η αλληλεγγύη.