Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Ανοιχτή Σύσκεψη ΕΚΒΣΔ – Πέμπτη 6/4 – 6:30μμ – Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων

Για την συνέχιση του αγώνα για την στελέχωση του Νοσοκομείο Κω και των δομών υγείας, για να παρθούν μέτρα προστασίας για την ασφάλεια της ζωής και  της εργασίας μας, για τον προγραμματισμό της απεργίας της Πρωτομαγιάς. 

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις που έγιναν στο νησί μας, για την υγειά και το έγκλημα στα Τέμπη, έδειξαν ότι ο λαός μας δεν αποδέχεται την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει όλοι όσοι κυβέρνησαν κι έχουν οδηγήσει το σύστημα υγείας σε αυτά τα χάλια. Καταδίκασε  την πολιτική της εμπορευματοποίησης, το ξεπούλημα, την ιδιωτικοποίηση των πάντων, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του λαού μας, έχοντας ως οδηγό την λογική κόστους – οφέλους.

Οι απαντήσεις των υπουργείων τους επιστρέφονται ως απαράδεκτες!

Συνεχίζουμε τον αγώνα, 

Οι εργαζόμενοι, ο λαό μας, μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο πίεσης και διεκδίκησης για να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα προστατεύσουν την ίδια τους την ζωή. Καλούμε  τα σωματεία της περιοχής δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους φορείς, τους εργαζόμενους, να πάρουν μαζικά μέρος στην ανοιχτή σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, οι εργαζόμενοι συλλογικά και οργανωμένα να δώσουν την δική τους απάντηση. 

Παλεύουμε: 

  • για την στελέχωση όλων των μονάδων υγείας με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και την αναγκαία σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή 
  • κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας με βάση τις λαϊκές ανάγκες, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς επιχειρηματική δράση.
  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς. 
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. 
  • Συλλογικές Συμβάσεις και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Προστασία της πρώτης κατοικίας των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις εξώσεις.
  • Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, Οι ζωές μας έχουν αξία.