Δημοσιεύσεις

Απεργιακές συγκεντρώσεις 9/11 στην Κω και στα νησιά των βορείων Δωδεκανήσων

Μαζική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και αυτοαπασχολούμενων στην  απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου 2022, του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. που θέτει ως επίκεντρο τα προβλήματα της ακρίβειας και της εκτίναξης του κόστους ζωής, σε συνδυασμό με τα καθηλωμένα εισοδήματα. Στη Κω, η απεργιακή κινητοποίηση περιλάμβανε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια  πορεία, στους δρόμους της πόλης και μπροστά από το Γ.Ν. Κέντρο Υγείας Κω. 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλίες από τον Πρόεδρο της Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου Κώστα Πατσίκα, από τον κ. Αχιλλέα Χαλά εκπρόσωπο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, από την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κω -Νισύρου Σεβαστή Μπίλλη, ενώ ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ιωάννα Λάμπρου. Μετά το τέλος των παρεμβάσεων στους παρευρίσκομενους διαβάστηκε ψήφισμα.

Τα σωματεία που συμμετείχαν ήταν τα κάτωθι:

Σωματείο Ξενδοχοϋπαλλήλων και σερβιτόρων Κω – Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Κω – Σωματείο συνταξιούχων Κω – Σωματείο έκτακτων υπουργείου Πολιτισμού – Β΄ ΕΛΜΕ – Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Κω – Σωματείο Α’θμιας εκπαίδευσης Κω Νισύρου – Σύλλογος Γυναικών μέλος ΟΓΕ – Αγροτικός Σύλλογος Κω

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε πορεία στην πόλη της Κω.

Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν στο νησί της Καλύμνου και στην Λέρο.