Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Απεργιακές Συγκεντρώσεις ΕΚΒΣΔ την 16η Μάρτη 2023

Με το σύνθημα «ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ» συμμετείχε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία   το εργατικό κέντρο ΒΣΔ, το σωματείο ξενοδοχουπαλλήλων και σερβιτόρων Κω, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπορουπαλλήλων, σωματείο εκτάκτων στο υπουργείο πολιτισμού, ο σύλλογος γυναικών μέλος ΟΓΕ, το σωματείο συνταξιούχων Κω, το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, το γυμνάσιο Ζηπαρίου και η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου , σήμερα το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Άπαντες οι συμμετέχοντες έστειλαν το μήνυμα πως οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο  της Κω και οι δομές υγειάς όλης της περιοχής με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου συμμετείχε επίσης  στον αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών, στην απεργία και στέκονται δίπλα  στον αγώνα των μαθητών.

Η κεντρική ομιλία εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου απεύθυνε η αντιπρόεδρος του ΕΚΒΣΔ, Κική Μακρή. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε και στο νησί της Καλύμνου.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο νησί της Λέρου.