Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Απόφαση ΕΚΒΣΔ Απεργίας 6 Μάη για την Πρωτομαγιά & κάλεσμα σε σύσκεψη

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ 2021

Όχι στην 10ωρη απασχόληση – Κάτω τα χέρια από την απεργία – Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα
Μέτρα προστασίας της υγείας του λαού τώρα – Θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου αποφάσισε και κηρύττει 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάη.

Κόντρα στην εκφυλιστική πρόταση της ΓΣΕΕ που μετά χαράς αποδέχτηκε το Υπουργείο Εργασίας.

Η Πρωτομαγιά μέρα σύμβολο αγώνα για την Εργατική Τάξη δε χρειάζεται καμία άδεια ή κυβερνητική απόφαση.

Γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους.

Ειδικά φέτος που κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται να νομοθετήσουν τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, ως ένα ακόμα αντεργατικό εργαλείο για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Μαζί έρχεται νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, το φακέλωμα πρωτοπόρων συνδικαλιστών, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, εργασιακές σχέσεις λάστιχο με την «αξιοποίηση» και της τηλεργασίας.

Τα ψέματα τους είναι τόσο χυδαία, που κοκκίνισαν τα ίδια. Όσο και αν μας πουλάνε τις ανύπαρκτες «καλές όψεις» του νόμου, είναι ολοφάνερος ο στόχος για φθηνότερη εργατική δύναμη και ένταση της εκμετάλλευσης. Ιδιαιτέρως οι νέοι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα νιώσουν με ένταση τις συνέπειες.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους.

Για την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και καμία ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας παρόλο που συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος πανδημίας και μετράμε χιλιάδες νεκρούς.

Κανένα από τα νοσοκομεία της περιοχής μας δεν μπορεί να περιθάλψει σοβαρά περιστατικά. Πόσοι και πόσοι δεν αναγκάστηκαν να διακομιστούν ή να ταξιδέψουν από μόνοι τους, επιβαρύνοντας την υγεία τους αλλά και το πορτοφόλι τους; Ακόμα και σήμερα λείπουν βασικές ειδικότητες όπως πνευμονολόγος στην Κω.

Ακόμα και το εμβολιαστικό πρόγραμμα υποτάσσεται στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς των ισχυρών, εκείνων που σπέρνουν τον πόλεμο, τη φτώχεια και την προσφυγιά σε όλες τις γωνιές της γης. Η έγνοια τους είναι να προχωρήσει μόνο και μόνο για τουριστική διαφήμιση και όχι για την προστασία της υγείας εργαζομένων και επισκεπτών.

Ως εδώ!

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ως άξιο σύμμαχο και προαγωγό των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων, της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Μια ηγεσία που ξεδιάντροπα, την ώρα που η επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου κλιμακώνεται με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, βγήκε από το καβούκι της για να επιτεθεί χαρακτηρίζοντας τις απεργίες και τους αγώνες γελοιότητες και όσους αγωνίζονται επικίνδυνους για την υγεία του λαού.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι η ίδια που θέλει την Πρωτομαγιά και το περιεχόμενό της στο μουσείο. Ξεδιάντροπα καλούν σε απεργία στις 4 Μάη, ημέρα που η κυβέρνηση όρισε ως αργία, υπονομεύοντας έτσι τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το περιεχόμενο, τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην Ιστορία του εργατικού κινήματος. Συνεχίζουμε και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 6 Μάη.

Το Εργατικό Κέντρο Β Συγκ/τος Δωδ/σου θα πραγματοποιήσει ανοιχτή σύσκεψη τη Δευτέρα 26 Απρίλη 2021 στις 18:30 στον αίθριο χώρου του κτιρίου με σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για να οργανώσουμε την αγωνιστική απάντηση στο έκτρωμα της κυβέρνησης και να γιορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά όπως πρέπει. Με απεργία στις 6 Μάη και απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας στις 10:30 π.μ.