Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Δελτίο Τύπου ΕΚΒΣΔ για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

Το πρωί της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το 1ο Λύκειο Κω και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών στο Ηρώο από το Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ, την Β’ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και τοπικά σωματεία, με συνθήματα για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, ενάντια της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των Η.Π.Α , ΕΕ, ΡΩΣΙΑ και υπέρ της απεμπλοκής της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η φράση ‘’Το Πολυτεχνείο Ζει στους αγώνες του σήμερα για Δουλειά και Ζωή με Δικαιώματα’’ ήταν γραμμένη μεταξύ των συνθημάτων των πλακάτ.

Τις κεντρικές ομιλίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη φετινή επετείο της 17ης Νοέμβρη εκφώνησαν για το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ ο Δημήτρης Τσάμπαλλας, μέλος του ΔΣ, και για τη Β’ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, ο γραμματέας Πρόδρομος Τοπρακτσίογλου. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κω (Μέλος Ο.Γ.Ε), Δήμητρα Χαλκιοπούλου, και το μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτων Υπαλλήλων Υπ. Πολιτισμού, Αχιλλέας Χαλάς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λουλούδια στο Ηρώο, στη μνήμη των φοιτητών που πριν 49 χρόνια έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο, εναπόθεσαν εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Κω (Μέλος ΟΓΕ) αντιπροσωπεία μικρών παιδιών του νησιού μας. 

Πανό αναρτήθηκε από το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Λέρου στο νησί της Λέρου.

Στην Κάλυμνο από το Σωματείο οικοδόμων Καλύμνο κατατέθηκε στεφάνι στο Ηρώο από τον Πρόεδρο Μαϊλλη Σακελλάρη.