Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Δελτίο Τύπου για την δίκη του Βάλσαμου Συρίγου, γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. εκφράζει την αλληλεγγύη του, στο συνάδελφο Βάλσαμο Συρίγο, Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που στις 19 Δεκέμβρη, σύρθηκε στα δικαστήρια ως κατηγορούμενος, γιατί μαζί με άλλους αγωνιστές δεν επέτρεψαν να πέσει το σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας στα κοράκια των τραπεζών το 2019.

Με βάση το νόμο Χρυσοχοΐδη, αυτόν τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο που αφορά στην απαγόρευση και καταστολή εργατικών – λαϊκών κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση συνεχίζει και επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες των εργαζομένων.

Έπειτα από την κλήση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, ως κατηγορούμενη σε δίκη, ομοίως και εκείνη για παραβίαση περί του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, έρχεται νέα επίθεση ώστε να τρομοκρατηθούν τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, μπροστά στις 40.000 πλειστηριασμούς που έρχονται το επόμενο διάστημα.

Η απάντηση μας θα είναι ηχηρή!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!

Οι εργαζόμενοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν καμία προστασία των σπιτιών τους, που με κόπο και βάσανα κατάφεραν να αποκτήσουν.

Χθεσινοί, σημερινοί κι επίδοξοι αυριανοί κυβερνώντες νομοθετούν μόνο για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των λίγων. Τα δάκρυα τους είναι ψεύτικα. Υπηρετούν πιστά και απαρέγκλιτα τα σπίτια του λαού να παραδοθούν στις τράπεζες, για να συνεχίζουν να αυξάνουν το θησαυροφυλάκιό τους.

Καμία εμπιστοσύνη!

Καμία αναμονή! Οι εργαζόμενοι μαζί με τα σωματεία τους να παλέψουν μαζικά και να κάνουν πράξη το σύνθημα, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Όπλο μας η αλληλεγγύη. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ακύρωση κάθε προσπάθειας «φίμωσης» των αγώνων και των κινητοποιήσεων.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και όσους αγωνίζονται!

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού!