Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Δήλωση Ι. Λάμπρου, Προέδρου ΕΚΒΣΔ για Σούδα & αεροπλανοφόρο USS Eisenhower

Οι Αμερικανοί (οι κυβερνήσεις) είναι φίλοι μας;;;;

Σε αυτό το ερώτημα όλες οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τη χώρα μας, έχουν απαντήσει… Yes Sir!!!

Στο σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει φιέστα υποδοχής,  με τεμενάδες και υποκύψεις στα γεράκια του πολέμου. Στη Σούδα από το Σάββατο 20/03 έχει καταφθάσει η αρμάδα του θανάτου, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower».

Η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας, στους σχεδιασμούς των αμερικανονατοϊκών δολοφόνων, παρουσιάζεται από όλες τις κυβερνήσεις ως γεωστρατηγική αναβάθμιση. Με αυτό το αφήγημα, προχωράει σταθερά,  με επιλογή της αστικής τάξης της χώρας, η εξωτερική πολιτική των κυβερνήσεων.

Οι επεμβάσεις,  οι πολεμικές συρράξεις στην ευρύτερη περιοχή,  βγάζουν στην επιφάνεια το κουβάρι των ανταγωνισμών των μεγάλων δυνάμεων,  για ξαναμοίρασμα και λεηλασία των χωρών. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ θέλουν να έχουν τον πρώτο ρόλο και λόγο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, να έχουν τον έλεγχο της ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, σε ένα ορμητήριο δολοφόνων. Στην περιοχή μας στο Αιγαίο, στα νησιά μας έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι την πολιτική αυτή επιλογή.

Χιλιάδες ξεριζωμένοι αναζήτησαν την ελπίδα για ζωή,  μέσω της προσφυγιάς και έφτασαν στα νησιά μας. Δεκάδες πνιγμένοι στις θάλασσες μας, εκατοντάδες εγκλωβισμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες. Η ΕΕ σε συμφωνία με Ελλάδα και Τουρκία, μετατρέπει τα νησιά μας σε φυλακές. Φυλακές τεραστίου μεγέθους στήνονται και χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε για να συνεχίσει ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων, δέσμιων των πολιτικών που διαλύουν τη χώρα τους και μετά τους φυλακίζουν στα νησιά μας.

Η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων,  σε πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, είναι ξένη προς τα συμφέροντα του λαού μας. Κανένας Έλληνας φαντάρος, έξω από τα σύνορά μας. Ο λαός μας έχει μνήμη και πρέπει να την ανακαλέσει για το “έργο” που έχουν επιτελέσει οι λυκοσυμμαχίες των ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ, σκορπώντας αίμα, δυστυχία,  θάνατο όπου στέκονται και πατούν.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, ο λαός μας, να αγωνιστεί και να βροντοφωνάξει:

  • Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των Λαών.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικαΝΑΤΟικες βάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εμπόλεμη ζώνη.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες – μετανάστες από τα νησιά.
  • Να κλείσουν όλα τα hotspot.
  • Να μην ανοίξει κανένα, κανενός τύπου στρατόπεδο συγκέντρωσης πολύμηνου εγκλωβισμού πουθενά.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και Δουβλίνου.
  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά (με ευθύνη ΟΗΕ και ΕΕ) όλων στις χώρες προορισμού.

22/03/2021

Ιωάννα Λάμπρου

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου