Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

ΕΚΒΣΔ – Για την απαράδεκτη ποινή σε στρατιώτη στην Ρόδο

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καταγγέλλει την απαράδεκτη ποινή 20ημερης φυλάκισης σε φαντάρο του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο.

Η διοίκηση της μονάδας, ακολουθώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κυβέρνησης, τιμωρεί τον φαντάρο επειδή δεν δίστασε να δηλώσει πως είναι αντίθετος στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας δηλώνοντας την εναντίωσή του με την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς και με τις πολιτικές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε φαντάρου να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του κατά τη διάρκεια της θητείας του χωρίς φόβο τιμωρίας. 

Όσο κι αν προσπαθούν χρόνια τώρα διοικήσεις και κυβερνήσεις, τα δικαιώματα και η ζωή των φαντάρων, δεν μπαίνουν σε σιωπητήριο με το που περνούν την πύλη του στρατοπέδου, για να ξεκινήσουν και πάλι με την απόλυση τους. 

Όπως και στους χώρους δουλειάς χρόνια τώρα μεγάλη εργοδοσία και κυβερνήσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων θέλουν να τα αφήνουν έξω από τις πύλες των μεγάλων επιχειρήσεων, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου.

Έχουμε φωνή, έχουμε δικαιώματα και επιβάλλεται να τα διεκδικήσουμε, είτε στους χώρους δουλειάς, είτε στα στρατόπεδα.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ δηλώνει την συμπαράσταση του στον νέο στρατευμένο και καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να καταδικάσουν με την σειρά τους την άδικη αυτή τιμωρία και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή!