Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

ΕΚΒΣΔ: Για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κω

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή σύσκεψη που συγκαλείται για το θεαθήναι  με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κω.

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του ξέρει απέξω και ανακατωτά τα προβλήματα, για τα οποία ευθύνεται, αφού η πολιτική που εφαρμόζει και υπηρετεί είναι η μήτρα τους.  

Οι  πάνω από 200 αντεργατικοί νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, που προστέθηκαν σε αυτούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ κλπ, είναι αυτοί που καταδικάζουν  τους εργαζόμενους  στην φτώχεια και την εξαθλίωση. 

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ξέρουν

 1)για την  ακρίβεια στο καλάθι μας, για τον  λογαριασμό  ρεύματος  που ξεπερνάει τον μισθό, για την βενζίνη στα 3 € στο νησί μας. Επειδή τα γνωρίζει άλλωστε πετάει τις αυξήσεις ψίχουλα στον κατώτατο και τα επιδόματα κοροϊδίας. 

2)τα σοβαρά προβλήματα και τα κενά για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και την διόγκωσή τους με την  διαχείριση της πανδημίας με τα ανύπαρκτα πρωτόκολλα για χάρη του τουρισμού. Ακόμα και οι πέτρες ξέρουν για την απαράδεκτη κατάσταση στις δομές υγείας στο νησί μας, με τις ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών, υλικοτεχνολογικού εξοπλισμού, αφού  πολιτική της υποχρηματοδότησης, η εμπορευματοποίηση της υγείας  με  το ΝΕΟ ΕΣΥ θα τα κάνει ακόμα χειρότερα. 

3)ότι το τουριστικό θαύμα στηρίχθηκε στην επιδότηση με δις ευρώ των μεγάλων  του κλάδου και στο ξεζούμισμα των εργαζομένων με ατελείωτα ωράρια και μισθούς πείνας. Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, μετατρέπεται για την μεγάλη εργοδοσία, με τα ανύπαρκτα μέτρα ελέγχων και το αντεργατικό οπλοστάσιο σε πλήρη ισχύ, σε δυνατότητα για την υπερεκμετάλλευση  του εργατικού δυναμικού. 

4) τους κινδύνους που προκαλεί η βαθύτερη  εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, μετατρέποντας την χώρα και την περιοχή  μας σε στόχο, την ώρα που οι ανταγωνισμοί εντείνονται και η συμμετοχή της χώρας στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ δεν μπορεί, με βάση τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, να εξασφαλίσει την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.

Οι εργαζόμενοι έχουν με τους πολύχρονους αγώνες τους καταθέσει τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα τους.  

Το Εργατικό Κέντρο δεν πρόκειται να χάσει ούτε το 1,5 λεπτό που ορίζεται για παρέμβαση στην  σύσκεψη, από την μεγάλη και σημαντική προσπάθεια για να αποκαλυφθεί ολόπλευρα στους εργαζόμενους το επικίνδυνο  και αντεργατικό περιεχόμενο των κυβερνητικών μέτρων.

Διέξοδος στα προβλήματα των εργαζομένων δεν βρίσκονται στις συνδιαλλαγές με τις κυβερνήσεις που  τα γεννούν.

Η  οργάνωση των εργαζομένων και η πρωτοπόρα δράση των σωματείων στους χώρους δουλειάς  είναι η  δύναμη μας. 

Στους αγώνες για την ζωή που μας αξίζει είναι η ελπίδα.