Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

ΕΚΒΣΔ: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17/11/2023

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Πορφυρίου 21, Κως – Τηλ/Φαξ: 2242022394 // email: ekvsd@otenet.gr // fb: @ergatiko.kentro.bsd // www.ekvsd.gr

14/11/2023

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. καλεί την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 17:00 στην πλ.Ελευθερίας, για να τιμηθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μια σημαντική ιστορική παρακαταθήκη, ένα σημαντικό μάθημα ζωής, που διδάσκει πως όταν η νεολαία, η εργατική τάξη, ο λαός συνολικά θέλει, μπορεί στην κυριολεξία να φέρει τα πάνω- κάτω, να επιβάλλει το δίκιο του και πως κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος.

Η φετινή επέτειος πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή. Η σωστή πλευρά της ιστορίας, είναι μαζί με τον Παλαιστινιακό λαό, που το κράτος του Ισραήλ τον δολοφονεί εδώ και δεκαετίες, με εκατόμβες νεκρών, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με πογκρόμ, απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, με φυλακίσεις και βασανισμούς.

Ο αγώνας για την ειρήνη και την φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που φέρνουν στην πόρτα μας τη φωτιά του πολέμου.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει…

… ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί στους αγώνες του λαού μας.

… μας δείχνει τον δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, μας δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.

… ότι το σύνθημα Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ είναι επίκαιρο, ότι ο αγώνας για την ειρήνη και φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

… με το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, μας δείχνει το δρόμο ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Μας διδάσκει ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού!

Δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τις απαγορεύσεις και την καταστολή, δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.

Το σύνθημα ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

  • Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού
  • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
  • ΤΩΡΑ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

Καλούμε όλα τα σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, τους μαζικούς φορείς της πόλης και των χωριών μας, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, στην πορεία στο κέντρο της πόλης και στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.