Λαϊκό Φροντιστήριο

Έναρξη εγγραφών Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης 2022

Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 1 Οκτώβρη, στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΒΣΔ, η σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκάνησου με εκπαιδευτικούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης για 3η συνεχή χρονιά.

Μέσα από τη συζήτηση που έλαβε μέρος στη σύσκεψη, οι εκπαιδευτικοί αποτίμησαν τα δύο χρονιά λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου, ενώ επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να στηρίξουν και φέτος τα παιδιά των λαϊκών/εργατικών οικογενειών του νησιού, που κάτω από τις δυσκολίες και τα δεκάδες αδιέξοδα που τους βάζει το σημερινό σύστημα, προσπαθούν να μορφωθούν. Παράλληλα, διατυπώθηκαν προτάσεις εμπλουτισμού του προγράμματος του ΛΦΑ, όπως η δημιουργία θεατρικής ομάδας για τους μαθητές του.

Η αρχική λίστα προσφερόμενων μαθημάτων, όπως προέκυψε μέσα από τη συζήτηση είναι,
Γ’ Γυμνασίου
· Αρχαία & Έκθεση*
· Μαθηματικά
· Χημεία
Α’ Γενικού Λυκείου1Β’ Γενικού Λυκείου1Γ’ Γενικού Λυκείου
· Άλγεβρα
· Χημεία
· Φυσική
· Λατινικά Προσανατολισμού
· Μαθηματικά Γενικής Παιδείας
· Μαθηματικά Προσανατολισμού
· Αρχαία & Έκθεση
· Έκθεση
Γ’ Επαγγελματικού ΛυκείουΕιδικά Μαθήματα Πανελλαδικών
· Μαθηματικά (Άλγεβρα)
· Στοιχεία Μηχανών (Τομ. Μηχανολογίας
· Ελεύθερο Σχέδιο
· Αγγλικά
*ομάδα μαθημάτων που απαιτούν μία εγγραφή
1μαθήματα που εξετάζονται με τη Τράπεζα Θεμάτων
Οι εγγραφές για τα παραπάνω μαθήματα έχουν ξεκινήσει ήδη!

Η εγγραφή θα γίνεται στον χώρο του Εργατικού Κέντρου αποκλειστικά από κηδεμόνα του μαθητή και με την εγγραφή συγκατάθεσή του, μετά από ραντεβού με τη γραμματεία του ΛΦΑ. Εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει τηλεφωνικά, μέσω της σελίδας του Εργατικού Κέντρου (www.ekvsd.gr), αλλά και μέσω του Facebook (@ergatiko.kentro.bsd).

Η έναρξη των μαθημάτων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, μαζί με το ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα που προέκυψε από τη σύσκεψη με τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο ΛΦΑ, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν.

Τέλος, καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ακόμη δεν το έχουν κάνει, να βγουν μπροστά και να πλαισιώσουν το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των προσφερόμενων μαθημάτων, αλλά και να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από τα δεδομένα που δημιουργούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για πληροφορίες, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του ΛΦΑ τηλεφωνικά στα 2242022394, 6970994079 και 6947554752, καθώς και με email στα ekvsd@otenet.gr και lfa_kos@yahoo.com