Λαϊκό Φροντιστήριο

Έναρξη εγγραφών Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΒΣΔ, η σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκάνησου με εκπαιδευτικούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης για 2η συνεχή χρονιά.

Μέσα από τη συζήτηση που έλαβε μέρος στη σύσκεψη, οι εκπαιδευτικοί αποτίμησαν την περσινή πρώτη χρονιά λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου, ενώ επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να στηρίξουν και φέτος τα παιδιά των λαϊκών/εργατικών οικογενειών του νησιού, που κάτω από τις δυσκολίες και τα δεκάδες αδιέξοδα που τους βάζει το σημερινό σύστημα, προσπαθούν να μορφωθούν.

Η αρχική λίστα προσφερόμενων μαθημάτων, όπως προέκυψε μέσα από τη συζήτηση είναι,
Β’ ΓυμνασίουΓ’ Γυμνασίου
· Αρχαία & Έκθεση*· Αρχαία & Έκθεση*
· Μαθηματικά
· Χημεία
Α’ Γενικού Λυκείου1Β’ Γενικού ΛυκείουΓ’ Γενικού Λυκείου
· Αρχαία & Έκθεση*
· Φυσική
· Χημεία
· Αγγλικά
· Λατινικά Προσανατολισμού
· Μαθηματικά Γενικής Παιδείας
· Μαθηματικά Προσανατολισμού
· Χημεία
· Έκθεση
· Ιστορία Προσανατολισμού
Γ’ Επαγγελματικού ΛυκείουΕιδικά Μαθήματα Πανελλαδικών
· Μαθηματικά (Άλγεβρα)
· Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (Τομ. Δομικών Έργων)
· Στοιχεία Μηχανών (Τομ. Μηχανολογίας
· Γραμμικό Σχέδιο
· Ελεύθερο Σχέδιο
· Αγγλικά
*ομάδα μαθημάτων που απαιτούν μία εγγραφή
1μαθήματα που εξετάζονται με τη Τράπεζα Θεμάτων
Οι εγγραφές για τα παραπάνω μαθήματα ξεκινούν από την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη.

Η εγγραφή θα γίνεται στον χώρο του Εργατικού Κέντρου αποκλειστικά από κηδεμόνα του μαθητή και με την εγγραφή συγκατάθεσή του, μετά από ραντεβού με τη γραμματεία του ΛΦΑ. Εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει τηλεφωνικά, μέσω της σελίδας του Εργατικού Κέντρου (www.ekvsd.gr), αλλά και μέσω του Facebook (@ergatiko.kentro.bsd).

Η έναρξη των μαθημάτων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, μαζί με το ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα που προέκυψε από τη σύσκεψη με τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο ΛΦΑ, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν.

Τέλος, καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ακόμη δεν το έχουν κάνει, να βγουν μπροστά και να πλαισιώσουν το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των προσφερόμενων μαθημάτων, αλλά και να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από τα δεδομένα που δημιουργούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για πληροφορίες, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του ΛΦΑ τηλεφωνικά στα 2242022394, 6970994079 και 6947554752, καθώς και με email στα ekvsd@otenet.gr και lfa_kos@yahoo.com