Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου : Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι εδώ και μήνες αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δικαιώματος τους στη δουλειά, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους, απαξιώνει και ξεπουλά τον κοινωνικό πλούτο.

Οι κινητοποιήσεις που κάνουν τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ είναι παρακαταθήκη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους.

Γιατί μάχες σαν αυτή, αλλά όπως και οι αντίστοιχες των εργαζομένων στην “e-food“, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην COSCO και σε άλλους χώρους δουλειάς, μας απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι μόνο με τον αγώνα και την οργάνωσή τους, την αλληλεγγύη μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους, να αχρηστεύουν τις απειλές και την τρομοκρατία, τους αντεργατικούς νόμους, τις δικαστικές αποφάσεις που επιχειρούν να “βάλουν στον γύψο” την εργατική – λαϊκή πάλη. Απέδειξαν τη σημασία που έχει να γίνονται αυτοί οι αγώνες κέντρα αλληλεγγύης και συντονισμού όλων των εργαζομένων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο δρόμος της πάλης μαζί με την ισχυρή έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης των εργαζόμενων είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει σε απόσπαση κατακτήσεων, απέναντι στον ταξικό αντίπαλο, την εργοδοσία και το κράτος της, να φωτίσει την ελπιδοφόρα προοπτική για την εργατική τάξη.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ το Σάββατο 13 Νοέμβρη, σε έναν ακόμα σταθμό στον μεγάλο αγώνα τους, απεργούν και πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 11πμ. στο υπουργείο Οικονομικών στη πλατεία Συντάγματος.

Πρέπει να βρουν συμπαράσταση από όλους!