Δημοσιεύσεις

Γενική Συνέλευση Σωματείου Ξεν/λων Κω – 09/10/22 – 18:30 – Εργατικό Κέντρο

Εργαζόμενη, εργαζόμενε στα ξενοδοχεία και επισιτισμό

Λίγο πριν το κλείσιμο της σεζόν, είναι η ώρα να κάνουμε «ταμείο».

Φέτος ο τουρισμός «τα σπάει», ξεπερνάει κάθε άλλη χρονιά .

Εμείς όμως μετράμε εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, παραβίαση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης, ακόμα και των συμφωνιών που έχουν γίνει ανά ξενοδοχείο και μαγαζί. 

Ο πενιχρός μισθός, που παίρνουμε σε σχέση με τα τεράστια κέρδη που βγάζουν οι ξενοδόχοι από τη δουλειά μας, εξανεμίζεται από το τεράστιο κύμα ακρίβειας στα καύσιμα, τα είδη διατροφής κτλ. 

Και ενώ όλοι λαχταράμε να βρεθούμε πάλι σπίτια μας για να πάρουμε μια ανάσα, δεν μας αφήνει η αγωνία «πώς θα βγάλουμε τον χειμώνα» ακριβώς γιατί πάλι οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι ξενοδοχειακοί όμιλοι και οι μεγάλοι του τουρισμού και χαμένοι εμείς οι εργαζόμενοι, αυτοί δλδ που με την σκληρή δουλειά παράγουν όλο τον πλούτο που τον εκμεταλλεύεται μια χούφτα. 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε 

Είναι ανάγκη τώρα χωρίς άλλες καθυστερήσεις να οργανωθεί η πάλη για υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς και σταθερό ημερήσιο χρόνο απασχόλησης. Να διεκδικήσουμε την παράταση του ταμείου ανεργίας μέχρι την επαναπρόσληψη της επόμενης σεζόν!

Δεν έχουμε και πολλές επιλογές.

Ή θα δεχτούμε την χαμοζωή που μας επιφυλάσσουν κυβερνήσεις και εργοδοσία ή θα πάρουμε την ζωή στα χέρια μας για να υπερασπιστούμε το εισόδημα και τα δικαιώματα μας, κόντρα στην επίθεση που καθημερινά δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. 

Έχουμε ελπιδοφόρα παραδείγματα όπως των συναδέλφων στην EFOOD, στην COSCO, στις Οικοδομές, στα Λιπάσματα Καβάλας και αλλού, που είχαν θετικά αποτελέσματα με την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με σημαντικές αυξήσεις και κατοχύρωση σημαντικών κατακτήσεων όπως το σωματείο στην γειτονική μας Σαντορίνη!

Εργαζόμενη, εργαζόμενε 

Το αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο είναι το σωματείο. Στήριγμα σε κάθε δυσκολία, για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Δεν εναποθέτουμε τον αγώνα μας σε αυτούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια υπέγραψαν Συμβάσεις με μειώσεις μισθών.

Πάρε μέρος στην Γενική Συνέλευση την Κυριακή 9 Οκτώβρη στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.

Για να μην χαθεί άλλος χρόνος, για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες, για να ζήσουμε σαν άνθρωποι. 

Δυνάμωσε τον αγώνα για: 

  • Υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με γενναίες αυξήσεις και κατοχύρωση σταθερού ημερήσιου χρόνου απασχόλησης.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη  και όλων των αντεργατικών νόμων και των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του εφάπαξ και των Βαρέων και Ανθυγιεινών. 
  • Επέκταση και αύξηση του επιδόματος ανεργίας μέχρι την επαναπρόσληψή την επόμενη σεζόν.