Δημοσιεύσεις

Για την απόφαση του ΣΤΕ για το ηλεκτρονικό μητρώο και τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των απεργιακών αγώνων στις μεταφορές

Με απόφαση του πριν λίγο το ΣΤΕ υποδεικνύει ως παράνομες μια σειρά διατάξεις που αφορούν το ηλεκτρονικό μητρώο, την οργάνωση και τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων που περιέχονται στον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη που είχε νομοθετήσει πέρσι η κυβέρνηση.

Η υπόσχεση που είχαμε δώσει πέρσι στην κυβέρνηση και στον υπουργό όταν έφερναν τον νόμο-έκτρωμα ήταν μία: Πως αυτός ο νόμος-έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά, θα πεταχτεί στα σκουπίδια.

Μέσα στη ζωή ο αντεργατικός νόμος έχει ακυρωθεί στην πράξη από τους εργατικούς αγώνες! Το είχαν καταργήσει δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα μέχρι να κάνουμε κουρελόχαρτο όλο τον σχεδιασμό κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε ελεγχόμενες ηλεκτρονικές καρικατούρες.

Την ίδια στιγμή δηλώνουμε πως θα πέσει στο κενό η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης της κυβέρνησης και των Οργανισμών στις μεταφορές που σέρνουν τα σωματεία και τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, παραμονές πανεργατικής-πανελλαδικής απεργίας. Καλούμε τους συναδέλφους στις αστικές συγκοινωνίες να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά!

Καμία προσαρμογή στα ψίχουλα και την καταστολή!

Με τους αγώνες μας διεκδικούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

Όλοι στους δρόμους του αγώνα για να σπάσει η τρομοκρατία, το φακέλωμα, η προσπάθεια χειραγώγησης των συνδικάτων.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων!