Δημοσιεύσεις

Για την απόλυση του Προέδρου του ΣΕΜΛΑ, Ν. Τζανετή

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου Ν. Τζανετή προέδρου του ΣΕΜΛΑ (Συνδικάτο Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος) και μέλος ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ (Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος) από την εταιρεία EDILMAC-Ελληνικός Χρυσός.

Η απόλυση του συναδέλφου έγινε λίγες μέρες μετά την ψήφιση του εκτρώματος Χατζηδάκη. Την εργοδοτική επίθεση τροφοδότησε ο νόμος Νόμου 4808/2021 της κυβέρνησης της ΝΔ, που θέλει να μας γυρίσει χρόνια πίσω, με εργαζόμενους φοβισμένους και με σκυμμένο κεφάλι.

Ο συνάδελφος ως τεχνικός ασφαλείας διεκδίκησε μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους της επιχείρησης και ακριβώς για αυτό τον λόγο απολύθηκε.

Οι εργοδότες αντιμετωπίζουν ως «δυσβάσταχτο κόστος» τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, όμως για εμάς τους εργάτες είναι αναγκαία και επιβάλλεται να τα διεκδικήσουμε, για να μην μας κοστίσουν την ίδια μας την ζωή. 

Αυτό έκανε ο συνάδελφος! Απαίτησε μέτρα προστασίας! Για αυτό απολύθηκε.

Η επίθεση στα σωματεία και στα δικαιώματά μας δεν θα περάσει. 

Η αλληλεγγύη και η συνέχιση των αγώνων για να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά είναι η μόνη απάντηση των εργατών.Απαιτούμε την ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ, να ανατραπεί στην πράξη ο αντεργατικός νόμος 4808/21.