Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Για την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΕΚΒΣΔ

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου, στην οποία συμμετείχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των σωματείων που ανήκουν στην δύναμη του Εργατικού Κέντρου και παραβρίσκονταν προσκεκλημένοι άλλων σωματείων και φορέων.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας εκλέχθηκε η Εφορευτική Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, από τις οποίες θα εκλεγεί νέο ΔΣ, Ελεγκτική Επιτροπή και Αντιπρόσωποι σε ΓΣΕΕ.

Στο τέλος της διαδικασίας υπερψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός, ψηφίστηκαν ομόφωνα ο απολογισμός και προϋπολογισμός των οικονομικών και το πρόγραμμα δράσης.

Οι αντιπρόσωποι που τοποθετήθηκαν εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ανά κλάδο, καθώς και τα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης ΝΔ με αποκορύφωμα την ψήφιση του Αντεργατικού Νομοσχεδίου. 

Επίσης επιβεβαιώθηκε η θέση του Εργατικού Κέντρου ότι είναι μονόδρομος η οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Εκφράστηκε η δυνατότητα να ιδρυθούν νέα σωματεία στα οποία μπορούν να συσπειρωθούν νέες δυνάμεις εργαζομένων καθώς και ότι η απάντηση στην επίθεση που έχουν δεχτεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, είναι η αντεπίθεση για νέες κατακτήσεις.