Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Για την Πικετοφορία του ΕΚΒΣΔ ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της ΝΔ

Πικετοφορία πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου την Πέμπτη 13 Μάη, στις 7μμ και με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας, απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ και απαιτώντας να μην κατατεθεί στη Βουλή.

Εν μέσω πανδημίας και λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, το νομοσχέδιο που δημοσιεύθηκε προς συζήτηση έρχεται να διαλύσει όλα τα «εμπόδια» των εργοδοτών, ώστε να κάνουν τη ζωή του εργαζόμενου πραγματικό λάστιχο.

Η κατάργηση στην πράξη της Κυριακής Αργίας για μεγάλο αριθμό κλάδων, οι εκατοντάδες νόμιμα απλήρωτες υπερωρίες, η κατάργηση του 8ώρου, αλλά και η μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ΜΚΟ με επικεφαλής τον διαβόητο Σκέρτσο (πρώην διευθυντή του Συνδέσμου Βιομηχάνων) κάνουν ξεκάθαρο ότι η αναμενόμενη «ανάπτυξη μετά την έξοδο από το τούνελ» θα πατήσει πάνω στις πλάτες και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Οι νόμοι προστασίας των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας είναι ανεπιθύμητοι! Στα κολαστήρια που μας ετοιμάζουν δίνουμε αποφασιστική απάντηση! 

Δεν τους χαρίζουμε το 8ωρο. Βαδίζουμε στο δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης, αντλούμε δύναμη από το δίκιο αυτό. Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας και προετοιμάζουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις.

Η Διοίκηση,
14/5/21