Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Για τις απολύσεις στην “Μαλαματίνα”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ καταγγέλλει την προκλητική κίνηση της εργοδοσίας στην «Μαλαματίνα», η οποία προχώρησε στις απολύσεις του προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Γιάννη Φραγκίδη αλλά και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη.

Οι απολύσεις είναι καθαρά εκδικητικές και έρχονται να συνεχίσουν τις προηγούμενες τρομοκρατικές ενέργειες της επιχείρησης «Μαλαματίνα» προς τους εργαζόμενους, όπως συλλήψεις συνδικαλιστών, χρήση χημικών και συνεχή παρουσία των ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο για τον εκφοβισμό των αγωνιστών.

Η σημερινή αλλά και προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν ευθύνη για το αντεργατικό οπλοστάσιο που παρέχουν στην εργοδοσία. Όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν νομοθετήσει μέχρι και σήμερα, έχουν σκοπό να μην μπορούμε εμείς οι εργαζόμενοι να σηκώσουμε κεφάλι, να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο και να προσθέτουν συνεχώς εμπόδια στην συλλογική δράση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Η τρομοκρατία και οι απειλές δεν θα περάσουν. Οι άθλιες πρακτικές τους θα πέσουν στο κενό μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων. Δεν θα καταφέρουν να σβήσουν τις φωνές και διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζομένων στην «Μαλαματίνα», που παλεύουν εδώ και δύο μήνες για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ανθρώπινους όρους δουλειάς και μισθούς

Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι απολύσεις!

29/09/2022

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ