Λαϊκό Φροντιστήριο

Κάλεσμα συμμετοχής σε καθηγητές για το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης | Σάββατο 18/9/21 – 7:30μμ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού σε ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση για την έναρξη λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης για 2η χρονιά, το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στις 7:30μμ, στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΒΣΔ.

Η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης στο νησί γεννήθηκε από την ανάγκη να στηριχθούν δεκάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών που δυσκολεύονται στον αγώνα τους για μόρφωση.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης δεν θέλει να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο. Είναι αντικειμενικά αδύνατον να καλύψει όλες τις ανεπάρκειες και τα προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν εθελοντικά βοηθούν τους μαθητές να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στα μαθήματα και να συνεχίσουν δυναμικά έως ότου πετύχουν τους στόχους τους, παρά τις αντιξοότητες και τα δεκάδες εμπόδια.

Δύο χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας, τα σχολεία ανοίγουν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Επιπλέον, νέα εμπόδια προστίθενται στα προηγούμενα που δημιουργήθηκαν με την τηλεκπαίδευση και τα μορφωτικά κενά που αυτή επέφερε, την μείωση των ωρών διδασκαλίας και την συρρίκνωση του ωρολογίου προγράμματος και τις χρονιές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλαγές της ύλης στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ, σχολείο – επιχείρηση, αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αυτό είναι το σχολείο του 21ου αιώνα για το οποίο πασχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια του αντιεκπαιδευτικού έργου όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς επιβάλλεται να δυναμώσουμε τους αγώνες για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν Σχολείο, με σύγχρονα κτίρια και υλικοτεχνική υποδομή, πλήρως στελεχωμένα με εκπαιδευτικό και υπόλοιπο προσωπικό. Σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρη,ώστε να μην απαιτείται κανενός είδους επιπλέον φροντιστήριο και μάθημα.

Σήμερα δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Οι αγώνες μας για Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο ενισχύονται με το Λαϊκό Φροντιστήριο,το οποίο αποτελεί έκφραση γνήσιας ταξικής αλληλεγγύης στα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών του νησιού.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,καλώντας τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του μιας που τα δεδομένα που δημιουργούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα απαιτούν αυξημένη συμμετοχή για την κάλυψη των αναγκών.

Μαζί έχουμε τη δύναμη να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην γραμματεία του ΛΦΑ τηλεφωνικά στα 2242022394, 6987310052 και 6947554752, καθώς και με email στα ekvsd@otenet.gr και lfa_kos@yahoo.com