Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Κάλεσμα του ΕΚΒΣΔ σε σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας της Πρωτομαγιάς

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής, τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την νεολαία, τους γυναικείους συλλόγους, τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, σε σύσκεψη την Τρίτη 26 Απρίλη στις 19:00 στην αίθουσα Γεν. Συνελεύσεων, Πορφυρίου 21, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνεται υπό το πρίσμα ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ξέσπασε με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας. Ενός πολέμου που γίνεται για να το ποιος θα έχει τον έλεγχο της του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και των δρόμων μεταφοράς τους. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρουν να διαλέξουν στρατόπεδο ληστή/ιμπεριαλιστή!

Τώρα, χρειάζεται να φουντώσει ο αγώνας, απαιτώντας την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας, τη μη συμμετοχή και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο, που ρίχνει λάδι στη φωτιά του πολέμου, το κλείσιμο όλων των αμερικανονατοϊκών βάσεων.

Παράλληλα, ακόμα και η πενιχρή αύξηση του κατώτατου μισθού είναι κάτω από τα επίπεδα της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ με την αύξηση του πληθωρισμού και των τιμών σε βασικά προϊόντα ούτε αυτή η αύξηση φτάνει για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες των εργαζόμενων!

Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας και σε όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν γονατίσει τους εργαζόμενους. 

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

  • επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό, 
  • αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού
  • κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, 
  • γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα, διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΡΙΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ