Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Καταγγελία ΕΚΒΣΔ για τις συλλήψεις φοιτητών στο ΑΠΘ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καταγγέλλει τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας και τις δεκάδες συλλήψεις φοιτητών του ΑΠΘ, που χθες 22/02/2021 κινητοποιούνταν πολύμορφα έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ διεκδικώντας το άνοιγμα των σχολών τους, για να γίνουν φοιτητές ξανά.

Η κυβέρνησης της ΝΔ ένα χρόνο τώρα, κρατά κλειστά τα Πανεπιστήμια για τους φοιτητές (αλλά όχι για τα διάφορα ερευνητικά προγράμματα εκατομμυρίων), χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο προστασίας για το ασφαλές άνοιγμά τους, στερώντας το δικαίωμα στη μόρφωση.

Είναι πλέον πασιφανές πως από την πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, στόχος έγιναν οι φοιτητές που αγωνίζονται και διεκδικούν, για να επιβληθεί σιωπητήριο στον αγώνα των παιδιών μας.. Η αποστολή ΜΑΤ και οι προσαγωγές είναι για την κυβέρνηση της ΝΔ υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας.

Το όργιο καταστολής και αυταρχισμού ενάντια στις συλλογικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος, έχει σκοπό τη μετατροπή των Πανεπιστημίων σε ΑΕ όπου ανεμπόδιστα πλέον οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα καθορίζουν τη γνώση και θα εξασφαλίζουν τα κέρδη με την εκμετάλλευση της νέας εξειδικευμένης γενιάς εργαζομένων.

Το εργατικό κίνημα στηρίζει τους αγώνες των παιδιών της. Δε θα δεχθούμε τη μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Ο αγώνας για ολοκληρωμένες σπουδές των φοιτητών, για πανεπιστήμια που θα παίζουν το ρόλο τους και δε θα αποτελούν αστυνομοκρατούμενα «παραμάγαζα» των επιχειρηματικών ομίλων, θα συνεχιστεί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες-συλληφθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Έξω ο ΑστυΝόμος Κεραμέως-Χρυσοχοίδη από τα Πανεπιστήμια

Η Διοίκηση
23/02/2021