Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Καταγγελία ΕΚΒΣΔ για την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους εργαζόμενους του Επισιτισμού

Καταγγέλλουμε την επίθεση σε βάρος συναδέλφων εργαζομένων  στον επισιτισμό – τουρισμό από τις δυνάμεις καταστολής κατ’ εντολή της Κυβέρνησης.

Σήμερα 22 Φλεβάρη έξω από το υπουργείο εργασίας εργαζόμενοι στον τουρισμό, διεκδίκησαν την υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας στα ξενοδοχεία, την εφαρμογή της Σύμβασης στον Επισιτισμό, την πληρωμή των κλεμμένων επιδομάτων προϋπηρεσίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η απάντηση της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων ήταν η άγρια καταστολή, ξυλοδαρμοί, χημικά και συλλήψεις, του προέδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής Γιώργου Στεφανάκη και του  Νίκου Λαβαντσιώτη, πρόεδρου του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ».

Για την κυβέρνηση, θεωρείται έγκλημα που πρέπει να παταχθεί (!!!) ο αγώνας των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή, για να μπορούν να ζήσουν το 2023 με αξιοπρέπεια.

Τα τρελά κέρδη για το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο πρέπει να διασφαλιστούν πάση θυσία, με φθηνό εργατικό δυναμικό που θα δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί. 

Για αυτό η κυβέρνηση κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να γίνει αυτό πράξη, με την αντεργατική νομοθεσία αλλά και την καταστολή. 

«Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες ΜΑΤ και καταστολή»

Καταλάβαμε για άλλη μια φορά ότι το κράτος στέκεται εχθρικά απέναντι στους εργαζόμενους, για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της μεγάλης εργοδοσίας.  

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό, θα ανέχονται εσαεί να πεινάνε οι πολλοί για να τρώνε οι λίγοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση στα σωματεία τους, να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, για την ίδια τους τη ζωή. Δεν τους χαρίζουμε την ζωή μας. Παλεύουμε για τις ανάγκες μας.

22/02/23
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. και τα σωματεία της δύναμής του.