Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω

Καταγγελία Σωμ. Ξεν/λων Κω για τις συλλήψεις στην Θεσσαλονίκη

Το Σωματείο Ξεν/λων & Σερβιτότων Κω καταδικάζει την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε απεργούς που έγινε χθες στο απεργιακό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που στο λιμάνι της πόλης ξεφορτωνόταν Νατοϊκό υλικό.

Η καταδίκη των χιλιάδων απεργών ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το σύνθημα που βάφτηκε με κόκκινη μπογιά  για τους φονιάδες των λαών σε Νατοϊκό εξοπλισμό, απαντήθηκε από την κυβέρνηση με βία και καταστολή, με αποτέλεσμα  τον τραυματισμό ενός διαδηλωτή και τις συλλήψεις 8 συναδέλφων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες, την ώρα που τσακίζει το εισόδημα του λαού και τον καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση, εμπλέκει την χώρας μας πιο βαθιά σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και κάνει τα πάντα για να υπερασπίσει την πολιτική της επιλογή μετατρέποντας την χώρα μας σε μια απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, για να μην σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων στην Θεσσαλονίκη!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!