Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Κινητοποίηση ΕΚΒΣΔ για Υγεία & Ακρίβεια | Νοσοκομείο Κω – 27/1/22 – 5:00μμ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 27/01/22 – 17:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική που τσακίζει την υγεία, τα εργασιακά δικαιώματα, για την ολόπλευρη προστασία της ζωή μας.

Απροστάτευτος παραμένει ο λαός της χώρας! Η πανδημία απειλεί την υγεία του, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα του, οι μισθοί πείνας συμπιέζονται ακόμα περισσότερο από την απογείωση των τιμών στο ρεύμα και σε βασικά αγαθά. 250 και πλέον αντιλαϊκά νομοσχέδια πέρασε η κυβέρνηση τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Νόμοι για την «πράσινη ανάπτυξη» κρατικά πακέτα στήριξης στα μονοπώλια, δεν είναι απλώς μια εικόνα της στιγμής, ούτε μια «ατυχής συγκυρία».

Είναι στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων περνάει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες.

Στην περιοχή μας στο νησί του Ιπποκράτη την Κω, η κατάσταση στις δομές της δημόσιας υγείας παραμένει απαράδεκτη, δίχως πνευμονολόγο, παιδίατρο, ογκολόγο, κ.α

Καμία πρόσληψη για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι κάτοικοι του νησιού, στον 4ο τουριστικό προορισμό που μέσα στην πανδημία μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι θησαύρισαν,οι εργαζόμενοι βλέπουν το όποιο εισόδημά τους να εξαφανίζεται από την ακρίβεια, αφού οι τιμές στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ έχουν εκτιναχθεί. Το άνοιγμα των λογαριασμών ρεύματος οδηγεί σε απελπισία χιλιάδες εργατόσπιτα, αφού δεν ξέρουν πώς να ανταπεξέλθουν στην εξόφλησή τους.

Τα σχολεία των παιδιών μας άνοιξαν έτσι όπως έκλεισαν, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας τους. Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση και τα στηρίγματά τους σε δήμους και περιφέρεια, ακόμα και σε καιρικές συνθήκες βαρυχειμωνιάς να δίνει νόρμες για τηλεκπαίδευση χωρίς να έχει πάρει κανένα μέτρο για τον τεχνολογικό εξοπλισμό στα σπίτια μαθητών αλλά και καθηγητών. Ντροπή!

Μόνη λύση στην εγκληματική πολιτική που υπολογίζει ως κόστος τις ζωές μας και την υγεία μας, που μας καταδικάζει στην φτώχεια και την ανέχεια με μισθούς ψίχουλα, την στιγμή που μέσα απο το Ταμείο Ανάκαμψης πάλι το χρήμα πάει στις τσέπες των «μεγάλων», είναι ο οργανωμένος, μαζικός αγώνας! 

Όσο και να χτυπιούνται-κυβερνήσεις και εργοδοσία – τα εργατικά σωματεία δεν πρόκειται να νεκρώσουν. Συνεχίζουν να είναι οργανωτές της πάλης με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για προστασία της υγείας τους, για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών τους. Για την ζωή, που δεν χωράει στα απάνθρωπα πλαίσια των αντοχών της καπιταλιστικής οικονομίας.

Οι συνθήκες της βαρυχειμωνιάς για να μην είναι ανυπόφορες και να μην γίνουν τραγικές για χαμηλόμισθούς-χαμηλοσυνατξιούχους, βιοπαλαιστές που στενάζουν να βγάλουν το καθημερινό, χωρίς ζέστη στο σπίτι, απαιτούν την κινητοποίηση όλων των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών γιατί ως γνωστό σωτήρες δεν υπάρχουν.

Το Εργατικό Κέντρο με εμπιστοσύνη στην δύναμη των εργαζομένων και των σωματείων τους καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 27 Γενάρη 2022 στις 17:00 έξω από το Νοσοκομείο, με αιτήματα:

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα ΤΕΣΤ με ευθύνη του κράτους και εργοδοσίας. Εδώ και τώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την οργάνωση της επιδημιολογικής επιτήρησης και ιχνηλάτησης σε χώρους δουλειάς
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους με τον απαραίτητο προεμβολιαστικό έλεγχο .
  • Κρατική χρηματοδότηση, άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας,.Αμεσες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού-διοικητικού-τεχνικού προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και ασφαλιστικά ταμεία.Επαναλειτουργία των πολυιατρείων στο ΕΦΚΑ Κω. 
  • Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Κατάλληλες αίθουσες, αραίωση μαθητών στις τάξεις, εξασφαλισμένη καθαριότητα,π ροσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών & δασκάλων.
  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια θέρμανσης. Φθηνό ρεύμα και θέρμανση για τον λαό. Μείωση της τιμής ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά
  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκέ κατοικίες
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε χώρο-κλάδο δουλειάς. Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 €. Κατάργηση νόμων Βρούτση-Αχτσιόγλου και Χατζηδάκη και όλου του αντεργατικού πλαισίου για ΣΣΕ.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους του άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.