Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Κοινό Δελτίο Τύπου ΕΚΒΣΔ & Σωμ. Ξεν/λων Κω για την κινητοποίηση στην Ένωση Ξενοδόχων Κω

Πραγματοποιήθηκε χθες (21/7/21) η παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Ομίλου Κυπριώτη με το  Σωματείο Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω και το Εργατικό Κέντρο Β Συγκ/τος Δωδ/σου στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Στην συνάντηση με την Πρόεδρο της Ένωσης, ενημέρωσαν για την στάση της εργοδοσίας, την άρνησή της να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους χωρίς να τους  κοινοποιεί  τί σκοπεύει να κάνει με μια σειρά ζητήματα που άπτονται της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Καταγγέλθηκε επίσης η προσπάθεια ορισμένων να εμφανιστούν υπεύθυνοι  οι εργαζόμενοι  που έμειναν άνεργοι εξαιτίας του Ομίλου   και ότι προτιμούν να «επιβιώσουν» με τα ψίχουλα των 534 ή 399 ευρώ δλδ με εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 2000 ευρώ τον χρόνο.

Η Ένωση Ξενοδόχων δεν μπορεί να είναι αδιάφορη στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός πλήρως απορυθμισμένου πεδίου με εργαζόμενους απασχολούμενους  σε ξενοδοχεία με αποδοχές και δικαιώματα άλλα από αυτά που ρυθμίζουν οι Κλαδικές Συμβάσεις.

Δηλώθηκε πως οι εργαζόμενοι με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις δεν πρόκειται να αποδεκτούν τέτοιες μεθοδεύσεις.

Δεν θα αφήσουν αναπάντητες τις προσπάθειες για κατάργηση των δικαιωμάτων τους. Δεν πρόκειται να επιτρέψουν την προσβολή της αξιοπρέπειας  των ίδιων και των οικογενειών τους.

Τέλος απαίτησαν:

-Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας

-Την εξασφάλιση εισοδήματος και ασφαλιστικής κάλυψης.

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου όσο και άλλοι εργαζόμενοι στον Τουρισμό δεν έχουν κανένα περιθώριο αναμονής.

Τώρα χρειάζεται αποφασιστικός και συλλογικός αγώνας.

(εδώ μπορείτε να βρείτε το υπόμνημα που κατέθεσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω)