Λαϊκό Φροντιστήριο

ΛΦΑ: Ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση με εκπαιδευτικούς για την έναρξη λειτουργίας

Η 3η χρόνια λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου αλληλεγγύης είναι γεγονός! Για αυτό τον λόγο, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου απευθύνει κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα του νησιού, σε ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση για την έναρξη λειτουργίας του ΛΦΑ, το Σάββατο 1 Οκτώβρη, στις 7:30μμ, στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.

2 χρόνια τώρα το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης έχει στηρίξει δεκάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών να ανταπεξέλθουν στον αγώνα τους για μόρφωση. Το αβάσταχτο οικονομικό βάρος στην τσέπη μιας εργατικής λαϊκής οικογένειας, έχει πλέον γίνει αφόρητο, με την αύξηση των τιμών βασικών προϊόντων λόγω πληθωρισμού, αλλά και των τιμολογίων του ρεύματος, οδηγώντας ακόμη περισσότερες οικογένειες σε αδιέξοδο.

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης έρχεται να δώσει ανάσα σε όλες αυτές τις οικογένειες και τα παιδιά τους που κυνηγούν τα όνειρα τους. Το ΛΦΑ δεν μπορεί να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο ή να καλύψει τις ανεπάρκειες και τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος, η εθελοντική συνεισφορά των εκπαιδευτικών λειτουργεί υποστηρικτικά ώστε οι μαθητές να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στα μαθήματα και να συνεχίσουν δυναμικά, έως ότου πετύχουν τους στόχους τους, παρά τις αντιξοότητες και τα δεκάδες εμπόδια.

Σήμερα δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Οι αγώνες μας για Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο ενισχύονται με το Λαϊκό Φροντιστήριο, το οποίο αποτελεί έκφραση γνήσιας ταξικής αλληλεγγύης στα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών του νησιού.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καλώντας τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του μαζικά.

Μαζί έχουμε τη δύναμη να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην γραμματεία του ΛΦΑ τηλεφωνικά στα 2242022394, 6970994079 και 6947554752, καθώς και με email στα ekvsd@otenet.gr και lfa_kos@yahoo.com