Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Οι συγκεντρώσεις του ΕΚΒΣΔ στην Κω για την απεργία της 16ης Ιούνη 2021

Απεργιακή συγκέντρωση και συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιούνη στην Κω από το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανοχή και των υπολοίπων αστικών κομμάτων.

Στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 16ης Ιούνη στην πλατεία Ελευθερίας καταγγέλθηκε ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που επιστράτευσε η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Αμέσως μετά, παρέμβαση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας που με στόχο την καλλιέργηση κοινωνικού αυτοματισμού απέναντι στο μεγάλο απεργιακό μέτωπο, κατέθεσε μήνυση για δήθεν παρακώλυση της εύρυθμης πραγματοποίησης των Πανελλαδικών εξετάσεων την ίδια μέρα. Την κεντρική ομιλία εκ μέρους του ΕΚΒΣΔ πραγματοποίησε η πρόεδρος, ενώ μετά την ανάγνωση ψηφίσματος ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο απογευματινό συλλαλητήριο παρέμβαση πραγματοποίησε η πρωτοβουλία αδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ακολούθησε πικετοφορία στους δρόμους του νησιού.