Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

ΠΑΜΕ – Για τη σφαγή στην Μελίγια: Βάρβαρο έγκλημα του «Προοδευτικού» ιμπεριαλισμού της Ευρώπης

Οι εικόνες βαρβαρότητας και απανθρωπιάς στην Μελίγια, στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου, με την δολοφονία δεκάδων μεταναστών, είναι ένα σύγχρονο έγκλημα του δήθεν «προοδευτικού» ιμπεριαλισμού της Ευρώπης.

Οι ίδιες δυνάμεις που για αιώνες ληστεύουν τον πλούτον των χωρών της Αφρικής και εκμεταλλεύονται τους λαούς της σαν σκλάβους, σήμερα δολοφονούν εν ψυχρώ και σε ζωντανή μετάδοση εκατοντάδες ξεριζωμένους.

Η ΕΕ και οι Κυβερνήσεις που κόβουν τους μισθούς στους εργαζόμενους της Ευρώπης, επιβάλλουν βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, διώκουν όποιον αντιστέκεται και επιτίθενται στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο εσωτερικό των χωρών τους,  επιχειρούν να στοχοποιήσουν τους φτωχούς και κατατρεγμένους άλλων χωρών και να καλλιεργήσουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό για να κρύψουν την σκληρή αντεργατική πολιτική τους.

Το στυγερό αυτό έγκλημα αποκαλύπτει και τον επικίνδυνο ρόλο διαφόρων δυνάμεων στα συνδικάτα που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους της Ελλάδας και της Ευρώπης σε ψευτοδιλήμματα για μετατροπή του εργατικού κινήματος σε μηχανισμό στήριξης διάφορων δήθεν «προοδευτικών» ή «αριστερών» κυβερνήσεων.  Οι λαοί στα σύνορα της Ευρώπης, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, βιώνουμε απο κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων την στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών ως “εισβολείς” και “υβριδική απειλή”. Όπως βιώνουμε αντίστοιχα και την στοχοποίηση των εργατικών αγώνων ως «κίνδυνο για την οικονομία». 

Η συγκυρία του εγκλήματος στην Μελίγια και των κυνικών δηλώσεων του δήθεν «προοδευτικού» πρωθυπουργού της Ισπανίας με την σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, είναι μια επιπλέον υπενθύμιση για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην «προστασία των λαών». Μια ακόμη σελίδα στην Μαύρη Βίβλο των εγκλημάτων του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού εναντίον των λαών.

Η εργατική τάξη του κόσμου δεν χωρίζεται απο σύνορα, χρώμα, θρησκεία, φύλο ή φυλή. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία, τον ξεριζωμό. Ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.

Δυναμώνουμε την πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα Ελλήνων και Μεταναστών!