Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

ΠΑΜΕ: Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΦΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ

    Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΦΚΑ που δίνουν τη μάχη απέναντι σε ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης που επιδιώκει την μετατροπή του σε ασφαλιστική εταιρεία και τη λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 

    Η κυβέρνηση θέλει να προσαρμόσει τον ΕΦΚΑ στους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν πετσοκόψει συντάξεις και κοινωνικές παροχές, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που θέλουν να απαλλάξουν κράτος και εργοδοσία από την κοινωνική ασφάλιση και τις κατακτημένες με αιματηρούς αγώνες παροχές.

    Επιχειρούν να παραδώσουν στους επιχειρηματικούς ομίλους εκτός των άλλων όπως πρόσφατα την επικουρική ασφάλιση και την τεράστια ακίνητη περιουσία του. Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ με διώξεις γιατί θέλουν να τους κάνουν πειθήνια όργανα για την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων αλλά και της ιδιωτικοποίησης του.

    Δεν θα σταματήσουν αν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα δεν δυναμώσουμε τους αγώνες ενάντια στο διαρκές έγκλημα.  Απέναντι σε όλα αυτά ο δρόμος της κλιμάκωσης του αγώνα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είναι μονόδρομος για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων και να μπούμε μπροστά για την διεκδίκηση σύγχρονων ασφαλιστικών και κοινωνικών παροχών.