Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Πρωτομαγιά 2023 – ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πλ. Ελευθερίας 11:00πμ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Εργαζόμενες-οι, 

Η Εργατική Τάξη,  οι νέοι και οι νέες της χώρας μας με αισιοδοξία προχωράνε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο της Τάξης μας, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. 

Στους δρόμους των εργατικών  αγώνων  σε χώρες του εξωτερικού όπως Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, με εκατομμύρια εργαζόμενους να βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, οργανώνοντας και συμμετέχοντας στις πιο μαζικές απεργίες των τελευταίων χρόνων.

Εκατομμύρια εργατών σηκώνουν το ανάστημα τους, τα βάζουν με την βαρβαρότητα της πολιτικής του κεφαλαίου που επιβεβαιώνει ότι αυτή η αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ δεν γνωρίζει σύνορα.

Στην χώρα μας οι αγώνες των εργαζόμενων διανομέων  της «WOLT», της Efood, της COSCO, ΛΑΡΚΟ κ.α., ένα πράγμα δείχνουν. Ότι οι δυνατότητες που ξεπροβάλλουν όταν  οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται στα σωματεία τους και σαν μια γροθιά παλεύουν για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, είναι τεράστιες!

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Η κατάσταση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας στο νησί της Κω παραμένει απαράδεκτη. Πολύχρονες και επικίνδυνες οι ελλείψεις. Γιατροί με δόσεις. Για να  βρούμε την υγειά μας, αναγκαζόμαστε να βάλουμε όλο και   πιο βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη μας. Δεν γίνεται εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές και  επισκέπτες να ζουν με τον φόβο μιας αρρώστιας. 

Κυβέρνηση-δήμος και περιφέρεια με τις πλάτες της μεγάλης εργοδοσίας διαφημίζουν τα καλά της τουριστικής ανάπτυξης. Ανάπτυξη ακούμε και ανάπτυξη δεν βλέπουμε. Οι μισθοί με την ακρίβεια σε ενέργεια, σούπερ μάρκετ  δεν φτάνουν ούτε στα μισά του μήνα. Τα επιτόκια που έφτασαν στο Θεό κατασπαράζουν ότι έχει απομείνει. 

Τα σπασμένα ρεκόρ του τουρισμού βγαίνουν με 12ωρα  και με  7 ημέρες εργασίας. Μιλάνε δήθεν για ποιοτικές υπηρεσίες και τουρισμό ενώ τα έχουν ξεπουλήσει όλα! Ενώ έχουν ήδη βάλει την ζωή και την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών στο ζύγι .

Δεν  ξεγελιόμαστε με voucher  και  με pass!  Δεν βολευόμαστε με ισοδύναμα. Δεν μετράμε με το ίδιο μέτρο τις αξίες μας. 

Το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη ανέδειξε την βάρβαρη πολιτική τους, που μπροστά στα κέρδη δεν υπολογίζει ανθρώπινες ζωές.

Ως εδώ! Δεν μας αξίζει αυτή η κατάσταση!

Συνεχίζουμε στον δρόμο της διεκδίκησης, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας γιατί δεν δεχόμαστε να θυσιάζεται η ζωή μας σήμερα για τα κέρδη των λίγων.

Στο κάτω-κάτω εμείς δουλεύουμε και κινείται η «μηχανή της οικονομίας». Γιατί σήμερα μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα και να ικανοποιηθούν επιτέλους οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις σε δουλειά, παιδεία και υγεία. 

Μπορούμε να κοντραριστούμε με τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις για να βγάζει κέρδη στις πλάτες μας το κεφάλαιο.

Συνεχίζουμε για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας.

Διεκδικούμε:

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στο νοσοκομείο Κω. Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, ΕΚΑΒ, ΕΦΚΑ.
  •  Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς. 
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. 
  • Συλλογικές συμβάσεις και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. 
  • Προστασία της πρώτης κατοικίας, των εργατικών, λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. 
  • Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. 

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση Δευτέρα 1η Μάη 11:00 πλ. Ελευθερίας.