Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω

Σωμ. Ξενοδ/λων & Σερβιτόρων Κω – Για την απόλυση συναδέλφου από το Ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ

Κλαίνε με μαύρο δάκρυ για την έλλειψη χεριών…. μόλις όμως ξεπροβάλλει κάποιος και διεκδικήσει τα αυτονόητα του δείχνουν την πόρτα. 

Αυτοί είναι. 

Έτσι βγάζουν κέρδη. 

Με τις στρατιές ανέργων στην ομηρία και αναμονή και μέσα στα ξενοδοχεία με συνθήκες σύγχρονης δουλείας.

Καταγγέλλουμε την απόλυση του συναδέλφου μας, εκλεγμένο μέλος στην Διοίκηση στο Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού  Θάσου, από το Ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ στην Καβάλα.

Ο συνάδελφος βγήκε μπροστά και διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του, διεκδικούσε μέτρα προστασίας στο χώρο δουλειάς και πάλευε να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας για μετατροπή της σύμβασης του από 8ωρο σε 6ωρο, κάτι το όποιο μαζί με το Συνδικάτο το κατάφερε.

Για αυτήν του την στάση η εργοδοσία του ΕΣΠΕΡΙΑ τον απέλυσε  με το που έληξαν τα μέτρα αναστολών. Αφού έλαβαν ζεστό χρήμα, επιδοτήσεις από τον κρατικό κουβανά, λεφτά των εργαζομένων και του λαού μας δηλαδή, προχώρησαν στην εκδικητική απόλυση για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στον χώρο δουλειάς.

Αυτό είναι το success story  της κυβέρνησης για τον τουριστικό κλάδο το 2022. Ρεκόρ αφίξεων, αύξηση κερδών για τους ξενοδόχους και για τους εργαζόμενους συνθήκες γαλέρας, μισθοί που δεν φτάνουν ούτε για ζήτω, τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και  κυριολεκτικό ξεζούμισμα  αφού η έλλειψη προσωπικού σημαίνει ότι λιγότεροι εργαζόμενοι βγάζουν περισσότεροι δουλειά.

Και στην Κω οι εργαζόμενοι του κλάδου, μετά από 2 χρόνια πανδημίας που προσπάθησαν να επιβιώσουν με τα ψίχουλα, ζουν την «ανάκαμψη» του τουρισμού με την συνεχιζόμενη «ύφεση» στα δικαιώματα τους, ως όρο απαράβατο για να συνεχίσουν να θησαυρίσουν οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι.

Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουν την απόφαση και να παλέψουν για την δική τους ανάπτυξη, με αυξήσεις στους μισθούς, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς,  να βάλουν φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία και τον αυταρχισμό, με δικαίωμα  στην συνδικαλιστική δράση.

Η οργάνωση στο Σωματείο, ο συλλογικός αγώνας θα φέρει αποτέλεσμα. Για να ακουστεί η φωνή των εργατών, η φωνή των αναγκών μας.