Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κω

Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλ. Κω για απεργία WOLT

Η διοίκηση του Σωματείου στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη Wolt, οι οποίοι βρίσκονται σε πολυήμερη απεργία και πραγματοποιούν κινητοποιήσεις μέχρι και την Δευτέρα 03 Απρίλη, μπροστά στην απόφαση της εταιρείας να τους μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία.

Μετά τον αγώνα των εργαζομένων στην efood που έσπασαν στην πράξη τις επιδιώξεις της εργοδοσίας πριν από περίπου ένα χρόνο, σειρά σήμερα παίρνουν οι διανομείς στην πλατφόρμα της Wolt, οι οποίοι με ταξικό αγώνα, διεκδικούν στο δρόμο τους μισθούς, τα εργατικά τους δικαιώματα και τη ζωή τους.

Η μείωση αυτή που επιδιώκει η επιχείρηση, οφείλεται στους τεράστιους ανταγωνισμούς μεταξύ των εταιρειών που διαχειρίζονται τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες σε συνδυασμό με τη νομιμοποίηση του μοντέλου freelancer από τις κυβερνήσεις με τις οδηγίες της ΕΕ, δηλαδή της εξαρτημένης εργασίας χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, και που επιβεβαιώνει ότι τα κέρδη αυτών των εταιρειών χτίζονται στην κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στη μείωση των μισθών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους συναδέλφους στη Wolt, που βαδίζουν στον δρόμο που χάραξαν οι εργαζόμενοι στη efood, στη Λάρκο, στη Cosco, στα λιπάσματα, στους οικοδόμους.