Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κω

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κω για την Πρωτομαγιά 2021

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021
«ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ! // ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η 1Η Μάη δεν είναι αργία, ούτε κινητή εορτή που η κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία την μεταθέτουν όπου τους βολεύει! Είναι απεργία! Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Είναι η μέρα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας και συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους.

Μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης λόγω της πολιτικής που βάζει σε προτεραιότητα να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών. Ενώ μετράμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, τα νοσοκομεία συνεχίζουν να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί μέχρι σήμερα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ -άξιος συνεχιστής του έργου όλων των προηγούμενων- πάει ένα βήμα παραπέρα και ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο, να επιβάλλει 10ωρη απλήρωτη εργασία και να διαλύσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Αυτή είναι η πολιτική τους! Από την μία δισεκατομμύρια κέρδη για τους κλάδους του εμπορίου, της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των logistics, και από την άλλη για τους εργαζόμενους ατελείωτα ωράρια, επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και ατελείωτες ώρες τηλεργασίας και άφαντου ελευθέρου χρόνου.

Και σαν να μην φτάνουν αυτά, τώρα βάζουν στόχο να μας απομονώσουν χτυπώντας την συνδικαλιστική μας δράση. Φοβούνται την οργή και αγανάκτησή μας για αυτό βάζουν εμπόδια στην οργάνωση απεργίας και στην ζωντανή λειτουργία των σωματείων.

Τους το ξεκαθαρίζουμε! Δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν με τις ζωές μας! Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν μειώνουμε τις απαιτήσεις μας! Ήρθε η ώρα κάθε εργαζόμενος να πάρει θέση μάχης!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ – 10:30πμ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ