Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

Συνάντηση αντιπροσωπείας ταξικών σωματείων με τον Έπαρχο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. σήμερα 20 Γενάρη 2022 πραγματοποίησε συνάντηση με σωματεία της δύναμής του και την Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, με τον Έπαρχο Κω κ. Ιωάννη Καμπανή και κατέθεσε υπόμνημα  με τα αιτήματα των Σωματείων.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα οξυμένα και χρόνια προβλήματα  των δομών υγείας στην περιοχή μας, την δραματική υποστελέχωση του Νοσοκομείου Κω  που συνεχίζεται εν μέσω πανδημίας και αφήνει απροστάτευτους τους κατοίκους του νησιού.

Τα πολλά προβλήματα των σχολείων που σε αυτές τις συνθήκες υπάρχουν τμήματα με 30 παιδιά κάνοντας μάθημα σε κοντέινερ, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στην σχολική κοινότητα για  μαθητές- εκπαιδευτικούς και γονείς.

Σε αυτά προστίθεται και η ακρίβεια που μαστίζει τα εργατικά και λαϊκά σπίτια, τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος κ.α.

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ συνεχίζει τον αγώνα διεκδίκησης μέτρων και αιτημάτων για τους εργαζόμενους, που απαντούν στις ανάγκες τους για ζήσουν  με αξιοπρέπεια.

Ζητήθηκε από τον Έπαρχο Κω, ως μέλος της Περιφερειακής αρχής που εφαρμόζει πολιτικές αποφάσεις και κατευθύνσεις, να υιοθετήσει τα αιτήματα των Σωματείων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο δρόμο του αγώνα, να μην επιτρέψουν η ζωή τους να κοστολογείται με βάση τις αντοχές της οικονομίας, δλδ το κατά πόσο οι πλούσιοι θα αυξάνουν τα κέρδη τους κι εμείς να ζούμε με ψίχουλα.

Τις επόμενες ημέρες το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση με αιτήματα και διεκδικήσεις που απαντούν στις αγωνίες και τις ανάγκες μας.

Συνεχίζουμε. Αποφασιστικά. Αγωνιστικά.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

20/01/22

(Ολόκληρο το υπόμνημα παρακάτω)