Ανακοινώσεις ΕΚΒΣΔ

ΤΟ ΕΚΒΣΔ στηρίζει την κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκ/τος Δωδ/σου στηρίζει την αυριανή κινητοποίηση 5/08/21 του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο της ΚΩ, τις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματά τους. 

Η κατάσταση στο χώρο του νοσοκομείου έχει φτάσει στο απροχώρητο, η υποστελέχωση, οι ελλείψεις συνεχίζονται.

Η μετατροπή της υγείας μας από δικαίωμα, σε εμπόρευμα, από όλους αυτούς που κυβέρνησαν, έφεραν την κατάσταση σε αυτό το τραγικό χάλι.

Όλο αυτό το διάστημα τα αιτήματα των σωματείων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού, δένονται άρρηκτα με του αγώνες των εργαζομένων στις δομές υγείας.

Βρεθήκαμε μαζί στον δρόμο του αγώνα, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να εντείνουν την πάλη τους για:

  • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στο νοσοκομείο της Κω και στα ΚΥ Κω και Αντιμάχειας με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων για να ανταπεξέλθει το Νοσοκομείο και το προσωπικό του στις ανάγκες προστασίας της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση.
  • Να συσταθούν συνεργεία του ΕΟΔΥ στα νησιά για τακτικούς, επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.
  • Να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση Πέμπτη 5/08 στις 10:00 στην είσοδο του Νοσοκομείου